Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

CHP'li Aktaş; Mağdur olan esnaflarımıza destek olmalıyız!

CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, pandemi nedeniyle mağdur olan esnaflarla ilgili basın açıklaması yaptı.

CHP'li Aktaş; Mağdur olan esnaflarımıza destek olmalıyız!
04 Aralık 2020 - 12:53
Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
Öncelilke Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanemiz Acil Tıp uzmanlarından Dr. Mehmet Karakum hocamıza Allah’tan rahmet kederli ailesine ve tüm sağlık çalışanlarımıza baş sağlığı dilerim. Bu vesile ile Covid19 salgını nedeniyle yaşamını yitiren tüm yurttaşlarımıza rahmet, tedavi gören tüm yurttaşlarımıza ise Allahtan acil şifalar dilerim. İnşallah tüm insanlık adına bu zor zamanlar dan  kurutulur ve yine normal yaşam koşullarımıza en kısa sürede kavuşuruz.   

Geçtiğimiz ay sahada yapmış olduğumuz Esnaf Ziyaretlerimizde gördük ki salgından en çok etkilenen Esnaflarımızın başında Kıraathane ve Kantin İşletmeleri gelmekte. Bu nedenle salgın nedeniyle yaklaşık 10 aydır ticari kazanç elde edemeyen Kıraathane işletmeleri ve Kantin İşletmesi sahiplerine destek olmak adına CHP grubu olarak, Belediye Meclis Gündemine alınmak üzere aşağıda yazılı önergemizi verdi ancak;  maalesef Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ve AKP meclis üyelerinin red oylarıyla gündeme dahi alınmadı,  her defasında ortak akıldan bahseden başkan bırakın birlikte yönetmeyi bir öneriyi gündeme bile almaktan aciz. 

Bütçe olmamasından yakınan başkan parayı nerden bulacağız deyip, başka yeri adres göstereceğine bu zor zamanlarda vatandaşın yanında olmasını beklerdik.  

Her şeyin güllük gülistanlık olduğu yerde başkalığı herkes yapar önemli olan bu zor şartlarda vatandaşının yanında olmaktır.

Muhalefet görevimiz gereği sahada gördüğümüz sorunları kamuoyuyla paylaşmaya hem yurttaşlarımızın hem de Darıca’ lı esnaflarımızın yanında olmaya onların sesi olmaya  ve çözüm üretmeye devam edeceğiz.

İŞTE MECLİS ÜYELERİNİN YAPTIĞI AÇIKLAMA;

DARICA BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞINA
Sayın başkan ve değerli meclis üyeleri malumunuz olduğu üzere tüm Dünyayı etkisi altına alan Covid19 salgını 11.03.2020 tarihinden bu yana ülkemizi de etkisi altına almış bulunmaktadır. Gerek Sosyal gerekse Ekonomik  alanda ağır tahribatlar yaratmıştır.

Bu bağlamda aşağıda sıraladığımız 2 maddeden oluşan önergemizi meclis gündemine alınarak oylanmasını öneriyoruz.

1-Darıca sınırları içerisinde faaliyet gösteren Kıraathane, Kantin İşletmesi, Berber vb. küçük ölçekli esnaflarımıza yaşamış oldukları bu zor zamanlarda destek olmak adına 6 ay boyunca Aylık 1.500,00 TL maddi destek sağlanması,

2-Darıca sınırları içerisine ikamet eden ihtiyaç sahibi yurttaşlarımızın başvuru yapmaları halinde bu kış günlerinde destek olmak adına doğalgaz, elektrik ve su faturalarının belediyemiz sosyal yardımlar bütçesinden karşılanmasının ihtiyaç sahipleri yurttaşlarımıza fayda sağlayacağı düşüncesindeyiz. 
Belediyemizin Gündem maddelerinin birinde yine Belediye Arsa satışı vardı geçtiğimiz aylarda İbadethanelerinde içinde bulunduğu torba şeklinde sunulan arsa satışlarından sonra bu ay yine toplam 6 adet parsel ve toplamda 8000 m2 civarı arsa satışı gerçekleştirmek isteyen belediye başkanı ve AKP meclis grubu, meclis üyemiz Selim Özcan’ nın başkan neden sürekli arsa satıyorsunuz sorusu üzerine çeşitli bahaneler ileri sürerek yapacakları satışı haklı göstermeye çalışmıştır. 
Bunun üzerine CHP meclis grubu olarak bu satışların karşında olduğumuzu komisyona havale edilen bu maddeyi gerek komisyonda gerekse gündeme geldiğinde en sert şekilde eleştireceğiz bizle biliyoruz ki bu arsalar Darıca Halkına ait mallardır, satmak sen son çare bile olmamalıdır.
Ekim ayı Belediye meclisinde, Meclis üyemiz Tuncer Saltaş tarafından gündeme getirilen Cami Mahallesinde bulunan %10 imara sahip arsaya kaçak inşaat yapıldığı mahalle sakinlerince  tarafımıza bildirilmiş. Bunun üzerine başkanın konuyla ilgilenmesini bu tür yaklaşımların Yurttaşlar arasında ayrımcılığa ve Adalet duygusunun ortadan kaldırdığını ve kaçak yapıya ilişkin bilgilerin kendi seçmenleri tarafından şikayet edildiğini ve zabıta ekiplerince mühürlenmesine rağmen çalışmaların devam ettiğini belediye başkanı Muzaffer Bıyık ‘a ve kamuoyuna aktarmıştı. 
Fakat aradan geçen 1 ayın sonunda gelinen tabloda yapıya devam edildiği ve binanın nerdeyse bitmek üzere olduğu aşağıdaki fotoğraflardan görünmektedir. 
Mahalleli tarafından sürekli şikâyet edilen yapının Belediye başkan yardımcısının çok yakın bir akrabasına ait olduğunu sırtını Belediye Başkan yardımcısına dayamış denilen kişi  bu nedenle  Muzaffer Bıyık’ın da göz yummak zorunda kaldığının aktaran yurttaşlar konuyu CİMER e şikâyet ettiklerini yakın tarihte Çevre Ve Şehircilik Bakanlığınca İşlem yapılacağını düşündüklerini aktadırlar. 
Buradan Belediye başkanına bir kez daha çağrıda bulunarak endi sözünü hatırlatmak isterim en sonun da elime balyozu alıp kendim yıkacağım sözünü hatırlatmak isterim. 
Kişiye, Gruplara, Cemaatlere hizmet mi yoksa adaletli bir hizmet yaratmak için mi seçildiği ispatlamak için bir fırsat. 
 
AKTAŞ'TAN AK PARTİLİ ACAY'A ÇAĞRI 
CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş son olarak açıklamasında ''Sürekli olarak sosyal medya üzerinden adeta sosyal medya fenomenleri gibi gerekli gereksiz açıklamalar yapıp siyaset zemini sığ seviyelere çekmek yerine yapıcı ve toparlayıcı bir dil kullanmaya davet ediyorum.  Biraz meclisi takip edip Darıca'da olan bitenden haberdar olsa ne iyi olur hep birlikte şu sıkıntılı zamanlarda ihtiyaç duyduğumuz birlik ve beraberlik duygusuna leke sürmeden yerelde Darıca’ lı yurttaşımızın ihtiyaçlarına hep birlikte kafa yoralım.
Yapılan kaçak yapılara, Yapılmak istenene İmar Plan değişiklilerine, satılmak istenen arsalara birde sizin Hukukçu kimliğinizle bakın böylece suni gündemlerle değil de gerçek gündemlerle alakadar olmuş olursunuz'' dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum