Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

CHP'li Aktaş; Cevaplanması gereken çok soru var!

CHP Darıca İlçe Başkanlığı her meclis sonrası yaptığı basın toplantısını dün gerçekleştirdi.

CHP'li Aktaş; Cevaplanması gereken çok soru var!
08 Eylül 2022 - 14:12

CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş toplantı öncesi CHP Darıca Belediyesi Meclis üyesi Erol Ada’nın ameliyat geçirdiğini belirterek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

BAZI MADDELERE EVET DEDİK AMA…

Aktaş açıklamasının devamında ise, “belediye meclisinin 3,4 ve 5.maddelerine değinmek istiyorum. SGK’ya verilen binanın süresinin 2 yıl uzatılmasını teklifi ile alakalı CHP olarak biz evet dedik. Darıca’da yaşayan yurttaşlarımızın daha iyi hizmet alması için evet dedik. Hayır dediğimiz maddeler ise, Bayramoğlu Mahallesi sınırlarında kalan bir firmaya ait olan arazilerin, belediyenin arazileriyle takas yapmak istemesi için meclis üyelerinden yetki istenmesiydi. Bu konunun ilk olarak komisyona gönderilmesini istedik. Bu komisyonda arazilerin değerleri belirlensin. Bir oldu bittiye getirdiler. Belediye Başkanına yapılan çalışmanın doğru olmadığı yineledik. Oy çokluğu ile bu maddeyi geçirdiler. Biz yeşil alana karşı değiliz, sadece bu işin acele edilmemesi gerektiğini düşünüyoruz. 

Darıca itfaiyenin bulunduğu alanla alakalı bir devir işlemi yapılacak. Yine yetki istendi. Biz buranın da komisyona taşınmasını istedik. Maalesef yine oy çokluğu  ile belediye meclsiinden geçti. 

VATANDAŞIN YANINDAYIZ

Bölgenin imara açık olmaması sebebiyle Cami mahallesi Aslı ve Göktaş Sokak’ta yaşayanların altyapı ve üstyapı kanalizasyon, elektrik ve doğalgaz yatırımlarının yetersiz kaldığı görülmüştü. Orada yaşayan vatandaşlarımız yalnız değildir. Oraya giden hizmetin de birer olumlu parçasıyız. 

Bayramoğlu Meltem Sokakta denizi doldurarak kaçak bir yapı yapılmıştı. Belediye Başkanımız Muzaffer Bıyık’a bir kez daha soruyorum. Bu iskele yapılmış mıdır? Yoksa göz yumulmuş mudur? 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, E-5 kenarındaki sanayilerin taşınması ile alakalı işlemler düşünüyor, ama bazı fabrikaların planlarına neden evet diyor bunu anlamıyoruz.

İLAÇLAMA SORUNU VAR

Özellikle yaz aylarında yaşanan haşerelerin yaratmış oldujları rahatsızlıkları biliyoruz. Başkan Muzaffer Bıyık,  ilaçlamaları yapıyoruz diyor, ama vatandaş görmüyor diyor. Araca koyulan sirenler bir işe yaramaz. Demek ki çözümler geçici cözümler. Bizler Darıcalıların mağdur edilmesini istemiyoruz. Dar gelirli ailelerin faturalarını belediyenin yatırmasını istiyoruz. 

UFUK ACAY’A SESLENİYORUM

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Mustafa Güneş,  yaptığı açıklama ile görevine son verildiğinden bahsetti. Buradan Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Ufuk Acay’a sesleniyorum. Ondan bir cevap istiyoruz, Bir açıklama bekliyoruz. Başhekim bey, siyasi ile alakalı sansayonel açıklamalar yaptı. Bakalım bir cevap verecekler mi?” Dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum