Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

CHP Darıca, Madımak'ı unutmadı!

CHP Darıca İlçe Başkanı Hüseyin Cihan Özaltan, 2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli’nin yakılmasıyla 33 kişinin hayatını kaybettiği Sivas Katliamı’nın 31. yıldönümü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

CHP Darıca, Madımak'ı unutmadı!
03 Temmuz 2024 - 11:04 - Güncelleme: 03 Temmuz 2024 - 11:38
Darıca Adnan Menderes Kültür Merkezi önünde gerçekleştiren basın açıklamasına CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve ilçe yöneticileri de katılarak destek verdi. CHP Darıca İlçe Yönetimi, meclis üyeleri ve partililerin katıldığı basın açıklamasında hayatını kaybedenlerin fotoğrafları da yer aldı.

CHP Darıca İlçe Başkanı Hüseyin Cihan Özaltan, yaptığı açıklamada, Madımak Katliamı’nın Türkiye’nin aydınlık yüzüne karşı yapılmış karanlık bir saldırı olduğunu belirterek 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’ın Madımak Oteli’nde gerçekleşen bu trajedinin düşünce ve sanat insanları hedef alarak derin yaralar açtığını ifade etti.

MADIMAK OTELİ UTANÇ MÜZESİ OLMALI
Başkan Özaltan açıklamasında şu görüşlere yer verdi;’’ Aydınlarımız, bu vatan toprağında düşünceleriyle, sanatlarıyla, sözleriyle, nefesleriyle yanmışlardır.Bugün burada toplanmamızın sebebi, sadece geçmişi anmak değil, aynı zamanda geleceği inşa etme çabasıdır. Madımak’ta yaşamını yitiren değerli sanatçılarımız, düşünceleri ve eserleriyle hala bizimle yaşamaktadırlar. Ama faillerin hala açığa çıkmaması, Madımak Oteli’nin utanç müzesi olana kadar mücadelemizin süreceğini göstermektedir.

KATLİAMI GERÇEKLEŞTİREN AYNI ZİHNİYET
Pir Sultan Abdal’ı darağacına götürenlerle, Madımak Katliamı’nı gerçekleştirenlerin aynı zihniyette olduğunu biliyoruz. Nesimi’nin derisini yüzenlerle, bu acımasız katliamı planlayanların aynı kişiler olduğunu görmekteyiz. Bu ülkenin gencecik fidanlarını genç yaşta asanlarla, Metin Göktepe’yi katledenlerin, Ali İsmail Korkmaz’ı döverek öldürenlerin aynı eller olduğunu unutmuyoruz. Ankara’nın göbeğinde Uğur Mumcu’yu katledenlerin, bu karanlık zihniyetin temsilcileri olduğunu biliyoruz.

AYDINLIK TÜRKİYE İÇİN MÜCADELE SÜRECEK
Dün Madımak’ta, Gezi’de, Maraş’ta, Çorum’da ve Kerbela’da nasıl boyun eğmediysek, aynı inanç ve kararlılıkla aydınlık mücadelemize devam edeceğiz. Bu topraklarda adalet ve özgürlük için mücadelemiz sürecek. Birlikte, bu ülkeyi hoşgörü, adalet ve insan haklarıyla donatılmış bir geleceğe taşıyacağız.
Madımak Katliamı’nın acısı hala yüreklerimizde taze. Ancak bu acı, bize aydınlık bir gelecek inşa etme yolunda daha da kararlı olmamız gerektiğini hatırlatıyor. Aydınlık Türkiye için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum