Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

CHP Darıca'dan okuldaki şiddet olayına sert tepki

Darıca'daki okulda yaşanan velinin sınıf basma olayına CHP Darıca'dan tepki geldi.

CHP Darıca'dan okuldaki şiddet olayına sert tepki
29 Mayıs 2024 - 11:22
CHP Darıca İlçe Başkanı Hüseyin Cihan Özaltan, okullarda yaşanan bu tür şiddet vakalarına tepki gösterdi. İktidarın eğitim politikalarının bu tablolara neden olduğunu ifade eden Özaltan, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Darıca Ressam Osman Hamdi İlkokulu'nda yaşanan öğretmene yönelik şiddet girişimi,
Okullarımızda öğretmenlerimizin nasıl bir çalışma ortamında işlerini yapmak zorunda kaldığının örneğidir ve kabul edilemez.
Bir toplumun geleceği olan çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlerimizin güvenliğinin sağlanması, en temel sorumluluklarımızdan biridir.
Ancak, son zamanlarda yaşanan olaylar, öğretmenlerimizin güvenliğinin ciddi bir şekilde tehdit altında olduğunu göstermektedir.
Eğitim kurumlarında öğretmenlerimize yönelik artan şiddet vakaları, yalnızca bireysel değil, aynı zamanda sistemsel bir sorunun da işaretidir.
İktidarın eğitim politikası, öğretmenlerimizi yalnız bırakmış ve güvenliklerini sağlamak için gerekli önlemleri almamıştır.
Eğitim sistemimizde yaşanan sorunların çözümünde öncelik öğretmenlerimizin güvenliği olmalıdır.
Öğretmenlerimizin güvenliğini sağlamak için acil adımlar atılmalıdır.
Eğitim kurumlarında güvenlik önlemleri arttırılmalı, öğretmenlere yönelik şiddetin cezasız kalmayacağına dair net bir mesaj verilmelidir.
İlçemizde yaşanan bu acı olayda bir kez daha Cumhuriyet Halk Partisi olarak Öğretmenlerimizin yanındayız ve onların güvenliğini sağlamak adına gereken her türlü adımın atılması için mücadelemizi sürdüreceğiz.
Bu vesile ile ilçemizde yaşayan tüm sağduyulu yurttaşlarımızı perşembe günü saat 12:30 da darıca çınaraltı meydanında sendikalar ve stk’lar ile ortak basın açıklamasına davet ediyorum.
Geleciğimize ışık tutacak nesilleri yetiştirecek olan Öğretmenlerimize hep birlikte destek olmak için tüm yurttaşlarımızı çınaraltı meydanına bekliyorum.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum