Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

CHP Darıca'dan 30 Ağustos mesajı

CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

CHP Darıca'dan 30 Ağustos mesajı
29 Ağustos 2020 - 15:12
CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş yayınladığı mesajında şunları söyledi;
30 Ağustos 1922 de, Dumlupınar’da yapılan Başkumandanlık Meydan Muharebesi’yle kazanılan Büyük Zafer’in 98. Yıldönümündeyiz. Mustafa Kemal’in sözleriyle: “Bu gün kutladığımız Büyük Zafer özellikle Türk Ordusunundur, Türk Ordusu ve Türk Milleti var olsun” diyoruz!

Mustafa Kemal’in önderliğinde emperyalist işgalci güçlere karşı 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlayan Ulusal Kurtuluş Savaşı, 26 Ağustos 1922’de düşmana karşı verilen kararlı ve inançlı mücadeleyle 30 Ağustos’ta zaferle taşlandırılmıştır. Başkomutanlık Meydan Savaşı ile yurdumuz düşman işgalinden kurtarılmış, ulusumuz özgürlük ve bağımsızlığına kavuşmuştur. Türk Ulusu birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde kendisini tarih sahnesinden silmek isteyen emperyalist güçlere gereken dersi vermiş, 30 Ağustos Zaferiyle tüm mazlum uluslara da örnek olunmuştur. 
Hiçbir şekilde bağımsızlıktan ödün vermeyeceğini gösteren ulusumuz, sonsuza kadar var olacağını da tüm dünyaya kabul ettirmiştir. 30 Ağustos Zaferi, ülkemizi parçalamak ve ulusumuzu esaret altına almak isteyen emperyalist devletlere karşı, tüm olanaksızlıklara rağmen kazanılan bir onur ve bağımsızlık mücadelesidir. Bu mücadelenin sonunda özgür, bağımsız, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri atılmış, toplumu gericiliğin baskısından kurtaran devrimler gerçekleştirilmiştir. 
Karar verme ve yönetme yetkisinin tek bir kişinin elinde toplandığı padişahlık sisteminden demokratik bir cumhuriyete giden yol böylece açılmıştır. Ancak demokrasiyi amaç değil, kendi anlayışlarını gerçekleştirmek için araç olarak gören zihniyet, bugün ne yazık ki işbaşındadır. 
Tamamıyla yolsuzluk batağına saplanmış, hukuk tanımaz, baskıcı AKP iktidarı, bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü ve demokrasimizi taçlandıran, aydınlanma devrimimiz Cumhuriyet’in kazanımlarını yok etmek için her türlü çabayı göstermektedir.
Bunun yanı sıra, ülkemiz ve tüm dünyanın pandemi ile mücadele ettiği şu günlerde, her türlü aktivite, tatillere kısıtlama yapılmazken, Tarihimizin şanlı zaferlerinden 30 Ağustos kutlamaları engellenmek istemektedir. Uygulanmak istenen bu kısıtlamaların kaynağının salgın hastalık dışında, milli bayramlarımızı unutturmak isteyen zihniyetin açık bir göstergesidir.
Bizi var eden zaferlerin unutturulmayacağını belirtmek istiyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle ulusumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyor, ülkenin bağımsızlığı ve onurlu, özgür bir yaşamın kurulması uğruna hayatlarını ortaya koyan, başta Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz.



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum