Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Çevreciler, deniz salyası için Eskihisar'da bir araya geldi!

Marmara Denizi’nin kâbusu deniz salyasına dair Marmara’ya kıyısı olan tüm iller için ortak mücadele çağrısı Gebze, Eskihisar’dan yapıldı: “Denizimiz  ölmeye yatırılmıştır. Derhal tedavisini uygulayıp kefenini yırtın ve denizlerimizi bize geri verin"dedi.

Çevreciler, deniz salyası için Eskihisar'da bir araya geldi!
27 Mayıs 2021 - 10:44
Bölgemiz ve Marmara genelinde gerek doğayı, gerekse balıkçılığı ve turizmi sekteye uğratan deniz salyası ile mücadele için en etkili çağrılardan biri Gebze, Eskihisar’dan geldi. Eskihisar Muhtarlığı ve Eskihisar Su Ürünleri Kooperatifi ev sahipliğindeki toplantıda basın açıklaması Tütünçiftlik Sahili ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Yaprak Fidancı tarafından okundu: 
“Buradan bizleri yönetenlere, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Çevre ve Şehircilik, Tarım ve Orman, Sağlık, Ulaştırma Bakanlarına,Kocaeli, İstanbul, Yalova, Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Tekirdağ’ın Vali ve Kaymakamlarına, Büyükşehir ve yerel belediye başkanlarına buradan sesleniyoruz. Siyasi farklılık gözetmeden, ‘ama’ demeden hemen bir araya gelin. Çünkü denizimiz, havamız, suyumuzla birlikte acı çekerek ölüyoruz…Anayasa ve kamudan gelen gücünüzü acilen bizleri yaşatmak üzere kullanın! Doğru uygulamaları dünyanın neresindeyse bulup, hayata geçirin. Bugüne dek ekolojiyi korumak üzere uyguladığınız hiçbir şey bizleri yaşatmak için işe yaramıyor, yanlışı sürdürmeyin!Denizimiz salya denilen bir kefenle kaplanıp yoğun bakıma ölmeye yatırılmıştır. Derhal tedavisini uygulayıp kefenini yırtın ve denizlerimizi bize geri verin!” 
Eskihisar Köyü Muhtarı Tayfun Özcan ile Kocaeli Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği ve Eskihisar Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Sarı’nın ev sahipliği yaptığı toplantıya TMMOB Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu, Makine Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi ile Gebze İlçe Temsilciliği, HDP Gebze İlçe Örgütü, Kocaeli Ekolojik Yaşam Derneği – KEYAD, Karamürsel ve Ereğli Su Ürünleri Kooperatifleri ile İstanbul Küçükyalı Su Ürünleri Kooperatifi, İstanbul Amatör ve Sportif Olta Balıkçıları Derneği, Hereke Sosyal Yaşam Derneği, Tütünçiftlik Sahili Koruma ve Güzelleştirme Derneği, Tavşancıl Balıkçılar Derneği, Nefes Doğa Sporları Topluluğu, Kaldıraç Dergisi Kocaeli Çevresi, Kocaeli Çevre Gönüllüleri ve Bayramoğlu Kitap Kurdu’ndan başkan, yönetici ve üyeler katıldı. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum