Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Büyükşehir meclisinde deniz salyası konuşuldu

Marmara Denizi için sorun haline gelen deniz salyası Büyükşehir Belediyesi Meclis gündeminde görüşüldü. CHP tarafından verilen önerge ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yaşar Çakmak, “Marmara Denizi’nin komple bir bütün olarak temizlenmesi konusunda hemfikiriz” dedi.

Büyükşehir meclisinde deniz salyası konuşuldu
25 Mayıs 2021 - 11:53 - Güncelleme: 25 Mayıs 2021 - 12:55
Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı meclisi toplantısı tam kapanma kararı sonrasında dün gerçekleştirdi. Meclise Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yaşar Çakmak başkanlık yaptı. Mecliste 123 gündem maddesi görüşülüp karara bağlandı.

DENİZ SALYASI MECLİS GÜNDEMİNDE
Büyükşehir meclisine önerge veren CHP meclis üyeleri deniz salyası ile ilgili olarak: “Geçtiğimiz günlerde Marmara Denizi’nde meydana gelen ve denizdeki doğal hayatı ciddi derecede bozan deniz salyası bir çevre felaketi olarak hala devam etmektedir. Belediye başkanımız Tahir Büyükakın bilindiği üzere aynı zamanda Marmara Belediyeler Birliği başkanıdır. Marmara Belediyeler Birliği’nin en öncelikli hedeflerinden biride Marmara Denizi’ni korumaktır. Bilim insanları bir rapor hazırlamış mıdır? Büyükşehir denizin üst kısmını temizliyor fakat denizin alt kısmı ile ilgili bir temizlik var mıdır?” ifadelerini kullandı. Deniz salyalarıyla ilgili konuşan Çakmak, “Büyükşehir belediyemizin deniz dışında yaptığı çalışmalar Marmara’da bir çalışma yapılması konusunda hem fikiriz. Bakanlık ile görüşmelerimiz sürüyor. Marmara Denizi’nin komple bir bütün olarak temizlenmesi konusunda hemfikiriz” dedi.

“MEZARLIK 8-10 AY İÇİNDE DOLACAK”
Yine CHP tarafından verilen bir başka önergede iptal edilen Şehir Hastanesi tramvay ihalesi ile ilgili olarak, “Hatalı bir şekilde hazırlanan ihale şartnamesinin hazırlık aşamasında Kocaeli Büyükşehir yönetiminin bir katkısı olmuş mudur?” şeklinde önerge verdi. Çayırova’da özellikle pandemi döneminde ölüm oranlarının geçtiğimiz yıllara göre artış göstermesi sonrası Şekerpınar Mezarlığımız yaklaşık 8-10 ay içerisinde dolacak. Özellikle ikametgahları komşu ilçelerde olup acılı ailelerin ölen yakınlarını Çayırova’daki atalarının kabrinin bulunduğu Şekerpınar mezarlığına defin talepleri mezar yeri paralarını vermelerine rağmen karşılanmıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından Balçıkta, Çayırova ilçemiz için tahsis edilen mezarlıklar defin işleri ne zaman başlayacak? Yine Balçık sınırlarında Darıca’ya tahsis edilen mezarlık 2-3 yıl önce hizmet vermesine rağmen elzem olan Çayırova mezarlığı neden hizmete açılmadı?” dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum