Büyükşehir'in projeleri altın karınca ile taçlandı
Marmara Belediyeler Birliği’nin bu yıl 8. düzenlediği belediyelerin iyi uygulamalarını teşvik eden 2020 Altın Karınca Ödülleri sahiplerini buldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, törende 2 ayrı proje ile ödül aldı.
Marmara Belediye Birliği Meclis toplantısının ardından belediyelerin iyi uygulamalarını teşvik etmek amacıyla düzenlediği 2020 Altın Karınca ödülleri pandemi kurallarına uygun bir şekilde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Hilton İstanbul Bomonti Hotel’de gerçekleştirilen törene Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın katıldı.
MARMARA BELEDİYELER BİRLİĞİ’NİN 45. YILI
MBB ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, törenin açılış konuşmasında “Bu yıl Marmara Belediyeler Birliğinin kuruluşunun 45. yılı. Birlikte yürüdüğümüz, birlikte çalıştığımız, birlikte ürettiğimiz, dolu dolu geçen 45 yıl. Bugün bizleri bir araya getiren Altın Karınca Ödülleri de şehirlerimiz için yaptığımız çalışmaların, ürettiğimiz projelerin bir anlamda taçlandırılması için bir vesile. Daha iyi bir geleceğin, yaşam kalitesi yüksek şehirlerin inşasında, belediyelerimizin çalışmaları kritik bir rol oynuyor. Türkiye’nin lokomotifi olan Marmara Bölgesi’ndeki şehirlerimiz Türkiye’nin gelişmesinde, kalkınmasında büyük bir öneme sahiptir” dedi.
“ÖRNEK PROJELERİ ÖDÜLLENDİRİYORUZ”
Altın Karınca’nın belediyeleri değil, projeleri ve projeleri başarıyla hayata geçiren çalışkan ekipleri ödüllendirdiğini ifade eden Büyükakın; “Her başarılı projenin arkasında özveriyle çalışan belediye çalışanları olduğunu çok iyi biliyoruz. Belediye başkanları ve ekipleri aynı amaca inanıp aynı hedefe kitlenince başarı kendiliğinden geliyor. Birbirimizden öğrenecek çok şeyimiz var. Her yeni proje ile öğreneceklerimiz de çoğalıyor. Belediye çalışanlarının pandemi döneminde tıpkı sağlık çalışanları gibi fedakârca çalıştıklarını biliyorum. Kente hizmet etmenin kutsal bir iş olduğu bilinciyle çalıştınız. Bugün örnek projeleri hep birlikte ayakta alkışlayacağız. Ödül alsa da almasa da, halka hizmet adına yapılan her çalışmanın çok değerli olduğuna inanıyoruz.” İfadesini kurdu. Konuşmaların ardından ödüller açıklandı.
10 KATEGORİDE ÖDÜL
381 projenin 10 ayrı kategoride yarıştığı Altın Karınca’da 41 belediyenin 52 projesi ödüle layık görüldü. Marmara Bölgesi’ndeki belediyelerin projeleri Altın Karınca’da; yönetişim ve katılımcılık, kentsel planlama ve altyapı, çevre ve atık yönetimi, mimari ve kentsel tasarım, kültür ve sanat, sosyal hizmetler, yerel kalkınma, ulaşım ve hareketlilik, akıllı şehir uygulamaları ve afet yönetimi olmak üzere 10 kategoride ödüllendirildi.
BÜYÜKŞEHİRE 2 ÖDÜL
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının 17-35 yaş arası hafif ve orta düzeyde zihinsel engelli bireylere hizmet verdiği Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi “Sosyal Hizmetler” kategorisinde ödül aldı. İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğünün Kocaeli Üniversitesi ile Kocaeli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştirdiği ‘Kocaeli Mahalle Halkı Afetlere Hazırlık Eğitim Projesi’ ise afet yönetimi konusunda ödül aldı. Belediye başkanlarına ve proje ekiplerine ödüller Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın tarafından takdim edildi.
MAHALLE HALKI AFETLERE HAZIRLIK EĞİTİM PROJESİ
‘Kocaeli Mahalle Halkı Afetlere Hazırlık Eğitim Projesi’ Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen bir eğitim projesidir. Kocaeli Mahalle Halkı Afetlere Hazırlık Eğitim Projesi kapsamında bugüne kadar 5 ilçede 895 kişiye eğitim verildi. 2 gün süren afet eğitimlerinde Temel Afet Bilinci, Yangın, İlkyardım, KBRN, Hafif Arama Kurtarma ve psikolojik ilkyardım eğitimleri verildi. Eğitimlerle Afetlere karşı dirençli toplum olma kavramının topluma benimsetilmesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, afetlere hazırlıkta toplumun eğitilmesi konusunda kurumsal kapasitesi ile vatandaşlara afet yönetimi sürecinde paydaş olarak katılma fırsatı ve söz söyleme imkânı tanınmıştır.
CEMİL MERİÇ ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ
17-35 yaş arası hafif ve orta düzeyde özel öğrencilere hizmet vermektedir. Proje “Sosyal Hizmetler” kategorisinde “Engellilerin Sorunlarına Duyarlılık” kriterini taşımakta ve 2017 yılı Kasım ayında uygulamaya başlamıştır. Merkezin günlük işleyiş sürecinde, engelli bireyler merkeze ait servis araçları ile çocuk gelişim eğitmenleri eşliğinde evlerinden alınıp, saat 10:00 ila 16:00 arasında eğitim görmekte, bireylere ayrıca merkez dışında aktiviteler, kültürel ve tarihi geziler düzenlenmektedir. Yaklaşık 3 ay süren İş-Kur ve Halk Eğitim ile ortaklaşa düzenlenen mesleki eğitim sonucunda eğitimlerini tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan 76 çocuktan 16’sı Kocaeli’ndeki gözde mekânlarda çalışma hayatına atılmıştır
FACEBOOK YORUMLAR