Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Büyükakın, Ormanya'yı gezdi; balık tuttu!

Mart ayından bu yana gezintiye kapalı olan Ormanya, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın eşliğinde kapılarını açtı. Ayrıca Ormanya’da oluşturulan, olta balıkçılığı yapanlara yönelik gölette ilk avı Başkan Büyükakın yaptı

Büyükakın, Ormanya'yı gezdi; balık tuttu!
07 Haziran 2020 - 01:24 - Güncelleme: 07 Haziran 2020 - 01:50

21 Mart’tan bu yana kapalı olan Ormanya Doğal Yaşam Parkı, kapılarını Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ile açtı. Sokağa çıkma yasağı bulunan 0-18 yaş ile 65 yaş ve üzeri vatandaşlar hariç herkes artık Ormanya’yı gezmeye gelebilir. Sokağa çıkma yasağı bulunan bu yaş aralıkları ise kendilerine izin verilen günlerde Ormanya’yı gezebilecek. Yeniliklerle ziyaretçilerinin karşısına çıkan Ormanya’da yeni yapay gölde balık tutma keyfini de yaşayabileceksiniz. Ormanya’yı gezen Başkan Büyükakın’a AK PartiMilletvekili Emine Zeybek, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hasan Aydınlık da eşlik etti.

‘ESKİYE DÖNDÜRMEYE ÇALIŞIYORUZ’

Ormanya’yı gezen Büyükakın ve beraberindekiler ardından basın mensupları ile buluştu. Burada konuşan Başkan Büyükakın, “Hayvanat bahçesinde hayvanlar kapalı, insanlar serbest. Burada durum öyle değil. Bu alanların başka bir kıymeti var. İnsanlar daha iyi arabalara binelim, daha iyi evlerde oturalım derken bir yandan da gezegeni ısıtıyoruz. Kaybettiğimiz bir yeşil alan gelecek için felaket olacak. Salgın bir şehir hastası. Şehir yaşamının hastalığı. Evrenin kendi içinde bir düzeni var. İnsanoğlu tabiatta her zaman hayvanlardan daha az var olmuştur. Hayvanları öldürdüğünüzde sorunlar ortaya çıkıyor. Dünyayı biz bu hale getirdik şimdi ise eskiye döndürmeye çalışıyoruz” dedi.

‘ŞEHİR VE DOĞA ARASINDA DENGE KURMALIYIZ’

“Şehirlerde yaşayalım ama doğada da bir denge kuralım” diyen Büyükakın sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehirde iş bölümü ve uzmanlaşma var. Herkes kendi işini yaparken aslında çok daha fazla şey yapılıyor. Çiftlikte yaşasanız hem ekmek yapmak hem ekininizi ekmek zorundasınız. Dolayısıyla çok fazla şey yapamazsınız. Her iki hayattan da kopmamak gerekiyor. Çevreyi daha iyi korumayı büyüklere öğretmen yerine küçüklere öğretirsek daha başarılı oluruz” diye konuştu.

‘HERKES TARIM YAPMAYI ÖĞRENMELİ’

Büyükakın, “Ekilmeyen biçilmeyen yer kalmadığı gibi ekip biçmeyi bilmeyen de kalmamalı. Milli eğitim müfredatına bunlar girmeli. Çocuklarımız doğada yaşamayı öğrenmeli. Salgında nasıl yaşayacağımızı salgın gelince öğrendik. Dolayısıyla izcilik faaliyetlerinin de desteklenmesi gerekiyor. Bu tür alanlar da bunun için çok önemli. Buralar sadece 70 hayvan ürünün olduğu 2 Bin dönümlük alandan ibaret değil. Burası bir yaşam biçimi. Doğayla ne kadar barışık yaşarsak bu tür yerler artar” ifadelerini kullandı.

‘BAŞARILI BİR SÜREÇ GEÇİRDİK’

Akabinde Başkan Büyükakın, önümüzdeki günlerde yarışların yapılacağı olta balıkçılığını da denedi. Büyükakın, koronavirüstedbirleriyle alakalı konuşarak “Hayatın kontrollü bir şekilde normale dönmesi hepimizi mutlu etti. Çok başarılı bir süreç izledik. Gerçekten emsal ülkelerin örnekleriyle kıyaslandığında muhteşem bir başarı gösterdik. Dünyaya örnek teşkil eden bir başarıyla bu süreci güçlü bir şekilde yönettik. Halkımızın daha sağlıklı bir hayat adaptasyonunu geçişi daha başarılı bir şekilde inşallah yöneteceğiz” diye konuştu.

‘ORMANYA’YI ÇOK ÖZLEDİK’

Vatandaşların Ormanya’yı çok özlediğini belirten Büyükakın, “Hemşehrilerimizin hasretle beklediği çocuklarımızın görmek için can attığı alanlardan biri de Ormanya. Ormanya hayvanların serbest insanların kafeste olduğu tek yer. Sadece Kocaelililerin değil çevre illerden de vatandaşlarımız buraya koşa koşa geliyor. Karavan ve çadırlarla konaklayan misafirlerimizi dolaştım. Almanya’dan bile gelen var. Yaklaşık 2 Bin dönüm bir alan üzerinde kurulu 70’e yakın türün yaşadığı, bir alan burası. Kandıra Seyrek tarafın da geyiklerin doğaya salınma sürecini başlatacağız eylül alanda” diye konuştu.

‘ÇOCUKLARA DOĞAYLA YAŞAMAYI ÖĞRETMELİYİZ’

Sözlerini sürdüren Büyükakın, “Çocukların balıkçık eğitimleri alabileceği yarışmaların yapılacağı bir alan olacak. Yayın kafide kızılkanat ve sazan türleri var. Önümüzdeki süreçte olta balıkçılığı alanında yarışmalar düzenlenecek. Burası sadece hafta sonu gelinin bir yer Ormanya. Buradaki yaşam felsefesini çocuklarımıza öğretmek istiyoruz. İstiyoruz ki çocuklarımız doğayı keşfetsin. Organik tarımı öğrensin. En önemlisi insanın doğayla iç içe olduğunu doğanın bir parçası olduğunu hatırlatmamız gerekiyor. Bu doğal yaşam alanında unuttuklarımızı tekrar hatırlatmak istiyoruz. Bana göre buranın başarısı çocuklarımız tam bir çevre bilinciyle doğayla tam uyum içinde yaşadıklarını öğrendiğinde gelir” dedi.

ZEYBEK TEŞEKKÜR ETTİ

Büyükakın’ın ardından konuşan AK Parti MKYK Üyesi ve Milletvekili Emine Zeybek, “Dün dünya çevre günüydü. Böyle anlamlı bir günlerde burada olmak bir farkındalık. Bu anlamda büyükşehir belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Bilinçli bit yönetim tarzımız var. Avrupa’nın en büyük doğal yaşam alanlarından bir tanesi. Amaç insanlarımızla buraları kontrollü bir şekilde bu alanları kullanmak. Çocuklarımız gençlerimiz güzel alışkanlıklar edinsinler diye çalışıyoruz. Bu tür faaliyetlerin ve çalışmaların devamını diliyorum” dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum