Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Bu tehlike sona ermeli

Darıca Tuzla Caddesi üzerinde ikamet eden vatandaşlar, Oyak Aslan Çimento Fabrikası’na ait olan kamyonların yoldan gelip geçmelerinin kendilerini rahatsız etmesi ve hala bu fabrikaya ait olacak yolun akıbetini sorarak bir an önce bu yolun yapılmasını istediler.

Bu tehlike sona ermeli
08 Temmuz 2013 - 09:42
 Ağır tonajlarına rağmen Tuzla Caddesi üzerinde aşırı süratle geçiş yapmalarının verdiği tedirginliğin hala devam ettiğini belirten vatandaşlar, ”Bu kamyonların çalıştığı belirli saatler yok mu? Gecenin 1’inde de sabahın 6’sından da büyük gürültüler içinde geçiş yapıyorlar. Bazen uyurken deprem olduğunu zannediyoruz. Çocuklarımız tatili bitti ama tatili korkarak geçiriyorlar” şeklinde konuştular. 
 
OKUL SEZONUNDA TEHLİKELİ
Bu güzergahta ikamet eden vatandaşlar; “Bu kamyonların geçiş güzergahı üzerinde iki adet okul var. Biri Özel Seymen Okulları diğeri ise Namık Kemal İlkokulu. Yeni sezona doğru bu yol hala kullanıma devam edilecek mi? Yeni sezonda okula giriş çıkış esnasında öğrencilerden birine bu kamyonlar nedeniyle bir şey olsa hesabını kim verecek? Burada okuyan anasınıfı ve ilkokul öğrencileri var. Çocuklarımızı bu kamyonların arasına nasıl atalım? İnsanlar yemiyor içmiyor çocuklarını bu özel okulda okutuyor, kamyonların oluşturduğu tehlikeyi ve riski nasıl göze alıyorlar. 
 
YOL PROJESİ BİR AN ÖNCE UYGULANMALI
Darıca Belediyesi ve  Oyak Aslan Çimento arasındaki anlaşma ne zaman uygulanacak. Artık bu proje bir an önce bitmeli. Yetkililerden ricamız bu projeyi bir an önce uygulamaya koyup, bu fabrikaya giden kamyonların güzergahını değiştirmeli. Biz dilekçelerimizi tekrar tekrar belediyeye ve içişleri bakanlığına gönderdik.” şeklinde görüş bildirdiler.
 
Ayşegül TANIK