Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Bu haberi iyi oku Arif Gülen!

MHP’den Darıca Belediye Başkan adayı olarak ilk kez geçtiğimiz günlerde basın karşısına çıkan Arif Gülen, sınır konusunda talihsiz açıklamalarda bulunarak, gazetemizin yıllar önce sarf ettiği onca emeği hiçe saymıştı.

Bu haberi iyi oku Arif Gülen!
16 Nisan 2013 - 08:09
 Darıca’nın nasıl ilçe olduğunu öncesinde ve sonrasındaki sınır konusunu adım adım takip ederek sorgulayan  gazetemiz, uzun yıllar önce kent için nasıl mücadele verdiğini Arif Gülen ve onun gibi  görmezden gelenlere belgeleriyle sunuyoruz!
Nüfusu 5 binden az olan beldelerin birleştirilerek ilçe yapılması projesi henüz ağızlara dahi alınmadığı tarihlerde Darıca sınırlarını tartışmaya açan gazetemiz, konuyu adım adım takip ederek ilgili isimlerin bu konudaki görüşlerini kamuoyuyla paylaştı.
 
Ayar; Sınır işini ben çözerim
Dönemin Ak Parti Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar, 20 haziran 2006 tarihinde ziyaret için geldiği Darıca Diyarbakırlılar Derneği’nde kendisine yönelttiğimiz  sınır ile ilgili bir soruya,’’ Sınır işini ben çözerim’’ şeklinde cevap vererek, ‘’ Gebze ve Darıca Belediye Başkanları bizzat  karşılıklı olarak görüşüp anlaşsınlar, gerisini ben hallederim’’ demişti. Dönemin Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan ile Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ın oturup anlaşmaları durumunda konuyla kendisinin bizzat ilgileneceğini kaydeden Ayar, Darıca sınırının istasyon bölgesi  ve demiryolu hattı olması gerektiğini söylemişti.
 
Karaosmanoğlu; Sınır İstasyon olmalı
Bir dizi inceleme ve ziyaretler için 26 Mart 2006 tarihinde Darıca’ya gelen Kocaeli Büyük şehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, dönemin Gebze Ak Parti  ilçe Başkanı şimdinin Kocaeli Milletvekili M. Ali Okur, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, dönemin Darıca Ak Parti Belde Başkanı Orhan Pala ile birlikte çok sayıdaki vatandaşın  bir araya geldiği istasyon caddesi üzerindeki Çınar Park’taki Kahvaltılı toplantıda yine sınır konusu ile kendisine yöneltilen bir soruyu, ‘’ Sınır istasyon olmalı’’ şeklinde cevaplıyordu.
İbrahim Pehlivan’ın Darıca Belediye Başkanı iken sınırları İstasyon ve Demiryolu altından olması için çok çaba sarfettiğini ancak bürokrasiyi aşamadığı için bu hayalini bir türlü gerçekleştiremediğini şimdi bununla ilgili bir çalışmanın olup olmadığı şeklindeki bir soruyu cevaplandıran Karaosmanoğlu, , şahsi fikrinin Darıca’nın doğal sınırlarının İstasyon ve demiryolu hattı olması gerektiğinin altını çizmişti.
 
Fazilet partili milletvekili Pepe; Darıca ilçe olsun
Henüz belde iken sınır konusu ile birlikte İlçe konusundaki hassasiyetini de her fırsatta gündeme getiren gazetemiz, 26 Temmuz 2005 tarihli sayısında dönemin Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe’ye atıfta bulunarak, ‘’ Sen unuttun ama biz unutmadık’’ başlığını kullarak haberi manşetten vermişti.
Kamuoyunun  dikkatini ve ilgisini bu yöne çekmeyi başaran gazetemiz, dönemin koalisyon hükümetinin ortağı olan Fazilet Partisi’nden Kocaeli milletvekili  Osman Pepe’nin, 2000 yılının Şubat ayında Darıca’nın ilçe olması yönünde TBMM’ye verdiği önergeyi gündeme taşımıştı.
2000 yılında koalisyon hükümetinin sıradan bir milletvekili iken, Darıca’nın ilçe olması konusunda ısrarcı olan Osman Pepe, daha sonra tek başına iktidar olan Ak Parti’nin sayılı bakanlarından olmuş, ancak bir daha da Darıca’nın ilçe olmasını ağzına almamıştı.
 
Ak Partili bakan Pepe; Darıca ya birinci sırada, ya da ikinci sırada olacak
Haberimizin yayımlanmasından birkaç gün sonra  Darıca’da bir dizi inceleme ve görüşmelerde bulunan Osman Pepe’nin gelişini fırsat bilen Gazetemiz, ‘’ Sen unuttun ama biz unutmadık’’ başlıklı haberin yer aldığı gazetemiz sayısını teşkilattaki toplantıda bakanın önüne koydu. 
Gazetemizin kendisiyle ilgili haberini okuduktan bir süre sonra hiçbir şey yazılmamış gibi toplantıyı sonlandırarak salondan çıkmak isteyen Osman Pepe’yi durdurarak konu hakkındaki görüşlerini soran gazetemiz, aslında  istediği cevabı da almıştı. Pepe, gazetemiz sahibi Erol Polat’a, ‘’ Hükümetimizin gündeminde böyle bir şey yok, ama olur sa, Darıca ya birinci sırada olacak, ya da ikinci sırada yer alacak’’ şeklinde görüş belirterek müjdeyi vermişti.
Bu haberi de sonraki sayısında’’ Bakan söz verdi’’ başlığıyla manşetten duyuran gazetemiz, ülke genelindeki küçük beldelerin birleştirilerek ilçe yapılması fikriyle birlikte, 40 ilden dahi daha büyük olan Darıca’nın, belde statüsünden çıkartılarak ilçe statüsüne geçmesi gerektiğini yine gündeme taşımıştı.
 
Bakan Nihat Ergün’ün peşini bırakmadık !
Küçük beldelerin birleştirilerek ilçe yapılması fikrinin mimarı olan bakan Nihat Ergün’ün peşini bırakmayan gazetemiz her fırsatta ve her platformda bu konuyu dile getirmiş ve Darıca’nın tüm mahalle muhtarlarını bir araya getirerek destek istemişti. Muhtarları bir araya getirerek destek sözü alan gazetemizin, konuyla ilgili haberi de 03 Mayıs 2007 tarihli sayısında, ‘’ Muhtarlardan ilçe desteği ‘’ başlığıyla verilmişti.
 
Neyin peşindesin Eyüp Ayar?
Tüm bunlarla birlikte oldukça ivme kazanan Darıca’nın ilçe olması fikrine karşın, dönemin Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar, bir basın toplantısında, ‘’ Gebze il olmadan yeni ilçeler kurulamaz, Gebze’den zırnık koparttırmam’’ şeklinde bir çıkış yaparak, bir anlamda Darıca’nın önünü kesme girişiminde  bulunuyordu.
Eyüp Ayar’ın anlam verilemeyen bu çıkışına gazetemiz, Darıcalılar adına tepki göstererek, 20 Eylül 2007 tarihinde,’’ Neyin peşindesin Eyüp Ayar?’’ başlığıyla okuyucularına duyurmuştu.
 
İlçe olmak için bastırıyoruz!
Bir çok beldenin adı  ilçe olarak net bir şekilde telaffuz edilirken, Darıca’nın ismi bu alanda bir türlü anılmıyordu. O tarihlerde Darıca’da bizim dışımızda hiçbir gazete olmadığı için tek başımıza mücadele ediyorduk. Üstelik gazetemiz o tarihlerde haftalık olarak yayımlanması nedeniyle sesimiz de haftada bir kez yükseliyordu. Tüm bunlara rağmen duyurabildiğimiz kadar attığımız isyan çığlıkları dalga dalga ilerliyor ve umut ışıkları biraz daha netleşiyordu.
Bu nedenle 27 Eylül 2007 tarihinde attığımız ‘’ Davulları hazırlayın, Martta ilçeyiz’’ şeklindeki başlık Darıca kamuoyunda yankı bulmuştu.
 
Eyüp Ayar’ı şikayet ettik!
Düzenlediği bir basın toplantısında Gebze il olmadan yeni ilçelerin kurulamayacağını, başta kendisinin buna müsaade etmeyeceğini şeklindeki sözlerini kabullenmeyen gazetemiz sahibi Erol Polat, Kocaeli’ne giderek dönemin Ak Parti Grup Başkan vekili, ilçe projesinin mimarı  Nihat Ergün’e konuyu aktararak, Ayar’ın bir anlamda projeye sıcak bakmadığını ve niyetinin ne olduğunu merak ettiklerini sormuştu.
Erol Polat’ın bu sorusu karşısında şaşkınlığını tebesüm ederek gidermeye çalışan Ergün, Eyüp Ayar’ın yanlış anlaşılmış olabileceğine inandığını kaydetti.
Konuyu yine kamuoyuyla paylaşan gazetemiz, 02. Ekim 2007 tarihindeki haberinde ‘’ Ayar, yanlış anlaşılmış’’ başlığıyla vermişti.
 
Bizden başka hiçbir gazete destek vermedi!
Net olmamakla birlikte Darıca’nın ilçe olacağına yürekten inanan gazetemiz, Ak Parti Milletvekilleri ve Kocaeli Teşkilatlarının katıldığı ve gün boyu süren gergin toplantıya kulak kesilerek gelecek haberi bekliyordu. 
Gebze basını da dahil, hiçbir gazetenin istemediği Darıca’nın ilçe olması fikrine basın olarak tek başına yürekten destek veren gazetemiz, 0cak 2008 tarihinde netleşecek yeni ilçeler  taslağının Mart 2008 tarihinde TBMM’ye sunulacağını 19 Aralık 2007 tarihindeki sayısında, ‘’ Kader anı!’’ başlığıyla vermişti.
 
Umutlu bekleyiş sürüyor!
Birleştirilecek 1  tane dahi beldesi olmadığı için ilçe projesinde ayrı bir konuma sahip olan Darıca, buna rağmen nüfusuyla ülke genelinde bir çok il statüsündeki yerleşim alanlarını geride bırakıyordu. Hemen yanı başlarındaki beldeler ile birleştirildiği için hazırlanan taslağa bire bir uyum sağlayan Çayırova ve Dilovası’nın ilçe olmasına kesin gözüyle bakılırken, Darıca içinumutlu bekleyiş devam ediyordu…
Projenin babası olması nedeniyle bu konuda en etkili isim olan Nihat Ergün’ü adım adım takip ederek adeta gözünün içine bakan gazetemiz, Ergün’ün ağzından çıkan her söze dikkat kesiliyordu!
Ocak 2008’de Gebze’ye gelerek GTO’da konuşma yapan bakan Nihat Ergün, net olarak söylemese de Darıca’nın ilçe olacağının ipuçlarını veriyordu. Gazetemiz ise 29 Ocak 2008’deki sayısında bu umudu perçinleştirerek,’’ Darıca kesin ilçe oluyor’’ başlığıyla okuyucusuna sunuyordu…
Nihat Ergün ve kurmayları tarafından hazırlanan taslağın mart 2008 tarihinde TBMM’ye sunulacak olması ve bu tarihinde çok yakın olması ayrı bir heyecan verirken, gelen haberlerde başbakan Erdoğan’ın ilçe fikrine sıcak baktığı öğreniliyordu… 
05. Şubat 2008 tarihinde manşetten verdiğimiz bu haberde ise ‘’ Yüzdük kuyruğuna geldik’’ başlığını atıyorduk… 
 
Sınır tekrar gündemde
Darıca artık ilçe olmayı kesin olarak hak etmişti. Mart 2008’de TBMM’de kesin olarak onanacak bu hak edişin ardından yine gündeme gelen Darıca sınırlarının nereden başlayacağı sorusuna ilk defa ve kesin olarak açıklama getiren gazetemiz, 12 Şubat 2008 tarihindeki sayısında ‘’ Sınır, demiryolu altı’’ başlığını kullanıyordu.
Haberde, TBMM’ye sunulmadan önce dönemin Ak Parti İl Başkanı Zeki Aygün, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, dönemin Ak Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Adnan Balcı, Ak Parti Kocaeli milletvekilleri ve İçişleri Bakanlığı yetkililerinin katıldığı Ak Parti Genel Merkezi’ndeki toplantıda, İzmit’te 3, Gebze’de Darıca’nın da içinde yer alacağı 3 ilçe kurulması kararı alındığı belirtiliyordu…
Taslağa göre Eskihisar Köyü Gebze’de kalırken, Tren Yolu altı Darıca’nın oluyor ve buna bağlı olarak da Abdi İpekçi ile Sırasöğütler Mahalleleri Darıca’ya bırakılıyordu..
 
Arif Gülen yanlış yönlendiriliyor!
Önümüzdeki Yerel Seçimlerde MHP’den  Darıca Belediye Başkan Adayı  olan Arif Gülen, önceki günlerde düzenlediği basın toplantısında Darıca’nın sınırlarının adil  olmadığını belirtirken haklı olduğu bu konuda yanında yer almıştık. Ancak uzun yıllardan bu yana bu kentte yaşayan Gülen’in o dönmelerde STK’larda da yer bulmasına rağmen neden bu konuyu daha önceden gündeme getirmediğine anlam veremedik. Diğer yandan, yaşadığı kentin gazetesini takip etmek yerine Gebze basınını takip ettiği anlaşılan Arif Gülen’in, bu nedenle de yaptığı açıklamada, sınır konusuna bu güne kadar muhtarlar başta olmak üzere, sivil toplum kuruluşları, siyasetçiler ve basının bile değinmediğine yer vererek izleyeceği politikanın bu yönde olacağının sinyallerini veriyordu!
Her yerinden bilgi eksikliği akan Arif Gülen’in açıklamalarının bir bölümünde ise,’’  Darıca’nın sınırlarıyla oynayan dönemin Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan’dır. Pehlivan’ın Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’a attığı bir siyasi çelmedir. Karabacak, parti büyüklerine olan saygısı nedeniyle s esini çıkaramadı ve Darıca’yı savunamadı!’’ şeklindeki beyanatı da kulaktan duyma bilgilerden ibaret.
Darıca’yı yönetmeye aday olan Arif Gülen, uzun yıllardan bu yana ikamet ettiği Darıca’nın tek günlük gazetesini de takip etseydi, belki de gaf üstüne gaf yapmayarak İbrahim Pehlivan’a göndermelerde bulunmayacak işin aslının öyle olmadığını bilecekti!
Oysaki, sınırlarla ilgili dönemin Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan’ın ilgisi olmamakla birlikte ilçe projesinde fikirlerin daha detaylı bir şekilde görüşülmesi için bir komisyon kuruluyordu.
Sınır çizgilerinin de ele alınacağı bu komisyona,  dönemin Ak Parti İl Sekreteri Sedef Yücel Başkanlık yaparken, üyeler arasında, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Suadiye Belediye Başkanı Şükrü Karabalık ile birlikte Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak da yer alıyordu! Gazetemiz ise bu konuda da haber yaparak 23 Ekim 2007 tarihinde ‘’ Karabacak komisyonda’’ başlığını atmıştı.
Arif Gülen’in MHP Darıca Belediye Başkanı olmasında hiç ama hiçbir şekilde sakınca görmemekle birlikte Darıca için atacağı her olumlu adımda yürekten destek vereceğimizin sözünü veriyoruz. Ama Gülen şunu da unutmasın, eğer ‘’ Belde Belediye Başkan Adayı’’ yerine,’’ İlçe Belediye Başkan Adayı’’ olduğunu söylüyorsa, bunda en ufak bir desteği dahi olmayan diğer gazeteler  değil, zerre kadar dahi olmuş olsa bizim payımız vardır!