Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Bor Madeni'nden yangın söndürme topu ürettiler

Gebze Yücel Boru Fen Lisesi 12. Sınıf öğrencileri, ‘’BORnbizz’’ adıyla şirket kurarak, Born Madeni’nden Yangın Söndürme Topu ürettiler. Geliştirdikleri projeyle ‘’Genç Başarı Eğitim Vakfı’’nın düzenlediği GençBizz Lise Girişimcilik Programına katılan öğrenciler, Türkiye finaline kaldılar.

29 Mayıs 2021 - 15:37 - Güncelleme: 29 Mayıs 2021 - 16:17
Gebze Yücel Boru Fen Lisesi 12. Sınıf Öğrencileri, iş dünyası gönüllüleri mentörlüğünde ve öğretmenlerinin rehberliğinde, sıfır sermaye ile kurdukları, okul sınırları içerisinde gerçek ürün ,hizmet üreterek satış yaptıkları, yönettikleri, ulusal ve uluslararası fuarlara katıldıkları, program sonunda şirketlerinin tasfiye edecekleri ‘’BORnbizz’’ adıyla şirket kurarak, bu oluşum içerisnde Born Madeni’nden Yangın Söndürme Topu ürettiler

SON 3 YILDA 30 MİLYON DOLAR CARİ AÇIK VERİLEN YANGIN SÖNDÜRME SEKTÖRÜNE YÖNELDİLER

Bir soruna çözüm bulmak için şirketlerini kuran öğrenciler, yaptıkları araştırmalar ve çalışmalar sonrasında yangın söndürme sistemleri üzerine şirket kurmaya karar verdiler. Gerekli inceleme ve araştırmaların ardından, ülke genelinde son 3 yılda yangın söndürme sektöründe 30 milyon Amerikan doları ki cari açık olduğunu tespit eden öğrenciler yangın söndürem sektöründeki zararı tespit ederek bu yönde çalışmalarına başladılar
Yangın söndürme sektöründeki cari açık problemini azaltmak için kolları sıvayan girişimci öğrenciler Genel Müdürlüğü’ne Ayşenur Zora’nın, Üretim Depertman Yöneticiliğine Duygu Akgündüz,  Pazarlama Depertman Müdürlüğüne Ömer Sefertaş, İnsan Kaynakları Departman Müdürlüğüne Umutcan Özdemir ve Halkla İlişkiler Departman Müdürlüğüne Melike Ay’ın getirildiği bir şirket kurdular.

SAĞLIĞA ZARAR VERMEYEN BOR MADENİNDEN YANGIN SÖNDÜRME TOPU ÜRETTİLER

İlk olarak yaygın olan yangın söndürme sistemlerindeki eksiklikleri belirleyen öğrenciler,  bu eksikleri düzeltmek için çıktıkları yolda yangın topu yapmaya karar verdiklerini belirterek, ‘’ Yüzyıllardır dünyada büyük sorunlara yol açan yangınları ülkemizde yüksek rezervleri bulunan bor madenini kullanarak alevleri olabilecek en kısa sürede söndürmek ve can ile mal kayıplarını minimum düzeye indirmeyi hedefliyoruz’’ dediler

TÜBİTAK MAM DESTEK VERDİ
Konuyla ilgili olarak kapısını çaldıkları Tübitak-MAM’’dan da destek alan öğrenciler, bu sayede, mühendisler ve işletmecilerle çalışma fırsatını yakalamış oldular..
Gebze Yücel Boru Fen Lisesi 12. Sınıf Öğrencileri, kurdukları şirketlerinde ürettikleri “BORn yangın söndürme topları" isimli küre şeklinde olan ürünün, alevlere teması halinde içerisindeki fünyenin ateşlenmesiyle kürede bulunan sağlığa hiç bir zararı olmayan oldukça ekonomik yangın söndürücü tozunun etrafa saçılarak yangına 5 saniye içinde müdahale edip söndürebiliyor.
Bu projeyle ‘’Genç Başarı Eğitim Vakfı’’nın düzenlediği GençBizz Lise Girişimcilik Programına katılan öğrenciler, 300 şirketten 20 şirket arasına girerek finale kaldılar.

ONLAR BİRER AZİZ SANCAR, CAHİT ERKAL, OKTAY SİNANOĞLU OLACAKLAR

Yücel Boru Fen Lisesi Müdürü İsmail Boğa, öğrencilerin yaptıkları çalışmalarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, öğrencileriyle gurur duyduğunu belirterek, ‘’ Onlar genç mücidler, bundan sonraki geleceklerinde çok güzel şeyler yapacaklar, Aziz Sancar olacaklar, Cahit Erkal olacaklar, Oktay Sinanoğlu olacaklar. Bu başarıda en büyük katkıyı sağlayan başta öğrencilerimiz ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, Belediye Başkanımız ve TÜBİTAK MARTEK’e teşekkür etmek istiyorum, çok ciddibir katkıları oldu. İnşallah bundan sonra ülkemnize çok ciddi katkıları olacağını düşünüyorum.’’ dedi
Öğrencilerin bundan sonraki yaşamlarında bir girişimcilik formatı içerisinde ciddi katkılar sağlayacaklarını söyleyerek sadece okumanın yetmediğini ve bu öğrencilerin bundan sonraki yaşamlarında bir işadamı, yönetici ya da bir buluş içerisinde olacaklarına inandığını ifade etti.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum