Bilişim Vadisi'nde eğitim başlıyor
Bilim Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün’ün uzun ve ciddi girişimleri sonucu altyapı çalışmaları başlatılan daha sonra Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın desteğiyle temeli atılan Bilişim Vadisi’nde hizmet verecek bilişim elemanlarının eğitim süreci başlıyor. Eylül ayında imzalanacak protokol ile Bilişim Vadisi’nin elemanları akabinde eğitime girecek
Temeli geçtiğimiz mayıs ayında atılan ve önümüzdeki aylarda da ilk etabı tamamlanacak olan Bilişim Vadisi’ne alınacak nitelikli elemanlar için alt yapı hazırlıkları başladı. Bu kapsamda Gebze ilçesinde hayata geçecek olan Bilişim Vadisi bünyesinde istihdam edilmesi planlanan nitelikli bilişim elemanı ihtiyacının karşılanması amacıyla Gebze Teknik Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Kocaeli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliği yaparak alt yapı hazırlıklarına başladı. Protokolün ardından elemanları yetiştirecek olan ve mesleki dallara göre süresi belirlenecek olan kurslar başlayacak.
MESLEK DALINA GÖRE KURS
Yıllık üretime 50 milyar dolar gelir elde edecek olan Bilişim Vadisi için alt yapı hazırlıkları sürüyor. Bilişim ile ilgili meslek sahiplerinin başvurabileceği kurslar ilerleyen haftalarda netlik kazanacak. İlk etapta 100 kişinin eğitimi ile başlayacak olan eğitim daha sonra artırılarak devam edecek. Büyük firmaların proje donanımı ile ilgili desteği de devam ederken kursların Eylül ayında başlatılması planlanıyor. Verilecek eğitimlerin ise meslek dallarına göre süreceği belirtildi. Microsoft gibi kurumsal firmalar da Bilişim Vadisi bünyesinde eğitim, donanım ve yalım hizmetlerine katkı sağlayacak.
3 MİLYON METREKARE ALANA DEV YATIRIM
Toplam 3 milyon metrekare alana temeli atılan Bilişim Vadisi’nin ilk etabı ise 50 bin metrekare alana sahip. Bilim, sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, TÜBİTAK, Büyükşehir belediyesi Kocaeli Valiliği, Gebze Teknik Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, KOTO, KSO, İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Sanayi Odası, KOSGEB, TSE, Gebze Ticaret Odası ortaklığında yürütülecek olan proje ile bölgede 5 bin ARGE merkezi, 100 bin AR-GE personeli istihdam edilecek. Bilişim Vadisi’ndeki üretim ile yıllık 50 milyar dolar gelir elde edilecek.