Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Başkan Bıyık'tan CHP'li meclis üyelerine teşekkür

Darıca Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısında Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, ilçedeki sorunları içeren önergeleri nedeniyle CHP Grubuna teşekkür etti. Başkan Bıyık önergelerde yer alan ilçe genelindeki çeşitli konularda sıkıntı ve sorunların çözümü noktasında çalışmalar yapılacağını söyledi.

Başkan Bıyık'tan CHP'li meclis üyelerine teşekkür
04 Eylül 2024 - 11:57

Darıca Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı  Muzaffer Bıyık’ın başkanlığında toplanan meclis gündeminde 9 gündem maddesi görüşüldü.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunmasının Ağustos ayı meclis toplantısına aşit tutanak özetlerinin okunup görüşülmesinin ardından gündem maddelerine geçildi. 5 gündem maddesi  hukuk, plan ve bütçe komisyonlarına havale edildi. 2025 yılı tahmini bütçe ve 2025 yılı gelir tarifesi oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin ardından CHP grubunun önergeleri ele alındı. İlçedeki sorun ve sıkıntılarının yer aldığı önergelerin okunması sonrası Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, CHP grubuna teşekkür etti. Başkan Bıyık önergelerde Darıca’nın ve Darıcalıların yaşadıkları sorunları çözümü noktasında kendilerine aktardıkları için duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti ve önergelerde yer alan sorunların çözülmesi için derhal çalışmalara başlayacaklarının altını çizdi.

Toplantıda, CHP Grubu 2025 yılı tahmini bütçede personel giderlerinin yüzde 15,5 düşüşün nedenini sordu ayrıca müdürlüklerin mal ve giderlerinde de 160 milyon liralık matematiksel hata tespit ettiklerini  ifade ettiler. Başkan Muzaffer Bıyık bütçenin tahmini bütçe olduğunu eksik veya fazlalıkların olabileceğini bunların komisyonda görüşüleceğinin altını çizerek yere sağlam basan bir bütçe için çalıştıklarını söyledi.

Yine CHP Grubu parklara isim verilmesi konusunda CHP’ye de söz hakkı tanınması kendilerinin de önereceği isimlere yer verilmesini talep etti. Başkan Muzaffer Bıyık parklara isim verilmesinin komisyonlarda değerlendirileceğini toplumu huzursuz etmeyecek isimlerin yer almasının daha doğru olacağını ifade ederek CHP’lilerinde önereceği isimlerin komisyonda görüşüleceğini ifade etti.

 

CHP Grubunun bir başka önergesinde belediyeye ait araçlarda belediyenin logosu konulması istendi. Resmi araçlarda belediye logosunun yer almasına karşın belediyeye ait diğer araçlarda da logonun konulması yönündeki önerge meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Meclis toplantısını CHP Darıca İlçe Başkanı Hüseyin Cihan Özaltan ve partililer ve muhtarlar da takip etti

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum