Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Bakan Kurum Millet Bahçesi'ni inceledi

Gebze’de Yaklaşık 400 dönüm alanda kurulacak olan millet bahçesindeki çalışmaları yerinde inceleyen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, açılışın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda olacağını söyledi.

Bakan Kurum Millet Bahçesi'ni inceledi
18 Nisan 2022 - 15:30
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gebze’de bulunan eski askeri kışlanın millet bahçesi alanına dönüştürülmesi sürecini yerinde inceledi. Millet bahçesinin hem sosyalleşme alanı hem de deprem anında sığınma alanı olacağını ifade eden Bakan Kurum, “Gebze Millet Bahçemiz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açılacak” dedi. Bakan Kurum’a Vali Seddar Yavuz, AK Parti Milletvekilleri Cemil Yaman, Mehmet Akif Yılmaz, İlyas Şeker, Sami Çakır, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye başkanı Zinnur Büyükgöz, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya da eşlik etti.


PROJEYİ YERİNDE GÖRMEK İSTEDİ

Alanı inceleyen ve alana ağaç da diken Bakan Kurum sonrasında yaptığı açıklamada “Hem projelerimizi yerinde görmek hem de yeni projeleri istişare etmek için bir araya geldik. Dilovası’nda Kömürcüler OSB’nin taşınmasına ilişkin takibi yapıyoruz. Yine Dilovası’ndaki vatandaşlarımızı Tavşancıl’daki rezerv alanlara ilişkin sürecimizi de kararlı bir şekilde yürüyoruz. Şu an Gebze Millet Bahçesi içerisindeyiz. Burası 393 bin metrekare alan. Burası aslında TOKİ’ye aitti. Vatandaşlarımızın yoğun talebi Sayın cumhurbaşkanımızın da talimatlarıyla burayı Kocaeli’mize bir millet bahçesi olarak kazandırma sözü vermiştik. Bu çerçevede millet bahçemizin ihalesini gerçekleştirdik. İnşallah yılsonuna kadar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açmak istiyoruz” dedi.


KOCAELİ'DE 12 MİLLET BAHÇEMİZ VAR
Açıklamalarını sürdüren Bakan Kurum, “81 ilde 81 milyon metrekare millet bahçesi hedefiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kocaeli’mizde toplamda 12 millet bahçemiz var. Bir kısmı inşa, bir kısmı proje aşmasında hızlı bir şekilde ilerliyoruz. Toplamda 8 milyon metrekare yeşil alan kazandırıyoruz Kocaeli’mize. Sanayi şehrimizde vatandaşlarımızın sosyalleşme adına önemli bir adım. Yeşil alan miktarını artırıyor şehirde vatandaşlarımızın nefes alacağı alanlar yapıyoruz. Kocaeli’miz bir deprem bölgesi. 1999 depreminin acıları hala içimizde. Bu alanlar bir bakıma toplanma vazifesi görecek. Allah göstermesin bir deprem anında millet bahçesinin altyapısı da ona göre hazırlanıyor” diye konuştu.


BURADA GIDA, BARINMA VE SAĞLIK İÇİN BİR ALAN OLUŞTURULACAK

Bakan Kurum son olarak “Vatandaşlarımızın barınma, gıda ve sağlık ihtiyaçlarını burada verebileceğimiz bir alan olacak. Bir taraftan şehirdeki yeşil alan sayısını artıyoruz bir taraftan da deprem dönüşümü çerçevesinde kentsel dönüşüm projelerimizi büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin koordinasyonu ile yürütüyoruz. Amacımız büyük ve güçlü Kocaeli için mücadele etmektir. Bunu da hep birlikte yapıyoruz. Kocaeli Türkiye’nin her zaman yükselen ve üreten değeridir. Alın terinin şehri Kocaeli’ye her zaman destek olmaya devam edeceğimizi bir kez daha ifade ediyorum” ifadelerin kullandı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum