Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Artvin Kemalpaşa Belediye Başkanı çok dertli !

KARBAFED Kocaeli Artvin Batum Havalisi Federasyonu’nun Kocaeli Basınına bölgeyi tanıtmak, Kültür ve Turizmine katkı sunmak amacıyla düzenlediği Artvin gezisinin son durağı Kemalpaşa ilçesi oldu.

04 Eylül 2021 - 01:14 - Güncelleme: 08 Eylül 2021 - 09:07
Kemalpaşa İlçesine geçerek burada Belediye Başkanı Ergül Akçiçek’in konuğu olan KARBAFED Başkanı Mikail Kalyoncu, yönetim kurulu üyelerinden aynı zamanda basın sorumlusu Selçuk Çelebi, Kocaeli Artvinliler Derneği Başkanı Musa Özcan, Başiskele Artvinliler Dernek Başkanı ve aynı zamanda o bölgenin muhtarı Osman Özer, Kocaeli Yusufelililer Dernek Başkanı Ali Tokgöz, Karamürsel Artvinliler Dernek Başkanı Şaban Yamak, KOGACE Başkanı Cemal Kaplan, ve Kocaeli bölgesinde görev yapan bazı gazeteciler hep birlikte kahvaltı yaptılar.

KALYONCU; BU ETKİNİLİĞİMİZİ GELENEKSELLEŞTİRECEĞİZ

Kocaeli Yusufelililer Dernek Başkanı Ali Tokgöz, gezi programı hakkında ev sahibi Belediye Başkanı Ergül Akçiçek’e sunum yaptıktan sonra sözü KARBAFED Başkanı Mikail Kalyoncu’ya bıraktı.
Mikail Kalyoncu, Federasyon ve  İzmit’te yaşayan Artvinliler olarak ilk ziyaretlerini 2018 yılında 8 otobüs ile gerçekleştirdiklerini ifade etti. Artvin’e, basın ve yönetim kurulu olarak 2.cisini gerçekleştirdikleri gezi programlarının gelenekselleşmesi için çalışma başlattıklarını kaydederek, ‘’Kocaeli’de yaşayan köklerimizi herkesin gelip görmesini istiyoruz. Memleketimizin tanıtımına katkı sunmak için yola çıktık. Gezimize destek veren Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan’a ve üyelerine teşekkür ediyoruz. Kalyoncu’dan sonra söz alan Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan ise, “Gezimiz çok keyifli geçiyor. Artvin’in tanıtımına katkı sunduğumuz için mutluyuz. Bizleri davet eden KARBAFED Başkanı Mikail Kalyoncu’ya ve ekibine teşekkür ederiz” dedi

BAŞKAN AKÇİÇEK; KAÇAK ÇAYLAR BİZE DARBE VURUYOR

Artvin Kemalpaşa, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Çağatay Altunkaya’nın sahibi olduğu Zero Kafe ve restorandaki kahvaltılı toplantıda ilçe hakkında bilgiler veren Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, bölgenin geçim kaynağının ‘’Yeşil altın ‘’ dedikleri altın değerindeki çay üreticiliği olduğunu söyledi. Başkan Akçiçek, konuşmasının devamında ‘’Dünyada bizim ürettiğimizle hiç bir çay mukayese edilemez. . Doğu Karadeniz’in uç noktası Kemalpaşa’dasınız. İsmini Mustafa Kemal Paşamızdan alır. 2017 yılında ilçe olduk. İlçemiz Gürcistan sınırında yer alır. Bizim çayımızın üzerine kar yağdığı için diğer yörelerden  farklıdır. Engellenemeyen kaçak çaylar bize darbe vuruyor.  Oysaki çay bizim geçim kaynağımız. Ayrıca sınır komşumuz Gürcistan’dan çay toplamak için işçi geliyor. Çayımızı topluyor. Gürcistan’ın geçim kaynağını da bizler sağlıyoruz. Çayımızın özelleştirilmesi konuşuluyor, bu bizim geçim kaynağımıza darbe vuracak. Üzgünüz. Bizim çayımız yurdumuza yeter.” Dedi

TABİAT GÜZELLİKLERİMİZİN SAĞLADIĞI TURİZMDEN FAYDALANMAK İSTİYORUZ

Çağımızda, ülkelerin sosyal ve ekonomik bakımdan kalkınmalarında itici bir güç olan turizmin öneminin her geçen gün arttığını ifade eden Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, “Günümüzde şehirlerin beton yığınları, trafik ve diğer gürültüler arasında sıkışan insanların ortak hastalığı haline gelen “stres” ten kurtulabilmek için temiz ve gürültüden uzak bakir tabiatın hakim olduğu yerlerde tatil yapabilme arzusu giderek tutkuya dönüşmektedir. Yeşil turizm diye adlandırılan el değmemiş tabiatın kucağında dinlenme arzusu, insanları dağ, yayla, orman, deniz, göl, dere gibi doğallığını koruyan ortamlara yöneltmektedir. İlçemizin seyrine doyum olmayan deniz ve yeşilliğin buluştuğu manzaraların zenginliği ile tadına doyum olmayan doğal güzellikleri bulunmaktadır. Bizlerde tabiat güzelliklerinin sağladığı turizm potansiyelinden  yararlanmak istiyoruz.”, şeklinde konuştu.

PLAJ VE SOSYAL TESİSLER YAPMAYI PLANLIYORUZ

İç turizmi güçlendirmeye çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, sözlerine şöyle devam etti “Sahil bölgemize gelen turistlerin yüzde 90’ı yerlidir ve birçoğu batıdan gelmektedir.  Sahilimize plaj yapmayı planlıyoruz. Sosyal tesisler yapmayı planlıyoruz. Göçmen kuşların ve yırtıcı kuşların geçiş yolundayız. Bölgemizde atmaca avlanır. Bölge halkı atmacayı çok sever. Atmaca besler. Dağ ve yayla turizmine de uygunuz. Kim tarafından ne zaman yapıldığı bilinmeyen bir tane kilisemiz ve üç tane kemerli köprümüz var. İlçemiz mükemmel korunmuş doğası ve avlanmaya uygun denize sahip. Tüm halkımızı Kemalpaşa’ya bekliyoruz.” Program sonunda ekip atabarı oynayıp, hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, KARBAFED Başkanı Mikail Kalyoncu, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan ve KARBAFED Basın Sorumlusu Selçuk Çelebi’ye Mustafa Kemal Atatürk’ün nutuk kitabını ve Hopa Çayı hediye etti.

YARDIM MALZEMELERİ VALİLİK YETKİLİLERİNE TESLİM EDİLDİ

Kemalpaşa’daki programın ardından, KARBEFED Başkanı ve yönetimi, beraberindeki basın mensuplarıyla birlikte Arhavi’ye geçerek, Kocaeli’den getirilen yardım kolilerini ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere Artvin Valiliği yetkililerine teslim ettiler.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum