Artık jilet kazası yaşanmayacak!
Ekmek üretiminde kullanılan insan sağlığına zararlı eski usül jiletlerin yasaklanmasıyla fırınlar artık daha emniyetli ve hijyenik yerli üretim somun jiletlerini kullanacak.
Geçtiğimiz aylarda gazetemizin özel haberiyle Darıca'da yaşayan Osman Sarıboğa adlı vatandaşın ekmekten çıkan jileti yutmasıyla soluk borusunun yırtılıp ölümden dönmesinin ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından eski usül kamışlı jiletler yasaklanmıştı. Ancak fırıncılar bu jiletlere alternatif bir ürün olmamasından şikayetçiydi. Girişimci Serkan Sönmez ise fırıncıların bu sorununa çözüm bularak emniyetli ve hijyenik somun jileti üretmeye başladı. Fırıncılar Odası Federasyonu'nun da tavsiye ettiği somun jileti ayrıca 'gıdaya uygunluk' belgeli.
"KULLANILMAMASI İÇİN NEDEN YOK"
Yıllardır kullanılan jilet sisteminin Darıca'da üzücü bir kazaya sebebiyet vermesi üzerine Trım Bakanlığı'nın fırınlarda jiletin çıkmamasını sağlayan aparatlar kullanılmasını istediğini ifade eden Türkiye Fırıncılar Odası Federasyon Başkanı Halil İbrahim Balcı, "Hem emniyet, hem de hijyen bakımından daha sağlıklı olan bu tür jiletleri bundan sonra fırıncı esnafımız kullanacak. Bakanlığımızın öngördüğü bu yeni jilet sistemine Fırıncılar Federasyonu olarak biz de destek veriyoruz. Fırıncı esnafımıza bunu duyuruyoruz. Bugüne kadar üretilmeyen jilet sistemiydi. Bu üretildiği müddetçe fırıncı esnafımız da bunu kullanacak. Kullanmaması için bir sebep yok" diye konuştu.