YRP'nin Kocaeli adayı resmen Prof. Dr. Doğan Aydal oldu

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Genel Başkanvekili, Prof. Dr. Doğan Aydal'ı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıkladı. Aydal, 'Türkiye Kocaeli'den başlayarak ayağa kalkacak' dedi. Aydal, depremi önceden öğrenecekleri sistemi de anlattı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, parti genel merkezinde yapılan topkantıda, Genel Başkanvekili, Prof. Dr. Doğan Aydal’ı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıkladı. Erbakan, önce yerelde, sonra da genelde iktidar olacaklarını kaydederken, rantçı, heykelci ve örgütçü belediyecilik yapmayacaklarını söyledi. “Bu seçim ölümü gösterip sıtmaya razı etme seçimi değildir” diyen Erbakan, tek çarenin Yeniden Refah Partisi olduğunu kaydetti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Doğan Aydal ise, Merhum Necmettin Erbakan’ın sanayiye büyük önem verdiğine dikkat çekerken, “Partimizin Türkiye’nin en önemli şehrine genel başkanvekilini göndermesi Kocaeli’ye verdiğimiz önemi ispat etmektedir. Kocaeli Türkiye’nin en önemli kentlerinden biridir. Türkiye’yi Kocaeli’den başlayarak ayağa kaldıracağız” dedi.

Kocaeli’ye dönük önemli projeler oluşturduklarını söyleyen Aydal, “Erbakan’ın müsteşarıyken tüm yatırımlar benim kontrolümdeydi. Trilyonları yöneten biri elbette ki Kocaeli gibi önemli şehri yönetir” dedi. Bir belediye başkanının bütçeyi en iyi şekilde kullanması gerektiğini kaydeden Aydal, “Kocaeli’nin tüm sorunları için çözümler ürettik. Tabii ki deprem çok önemli. Sıcak sudaki kimyasal değişim depremi önceden haber veriyor. Çünkü ortaya biz gaz çıkışı oluyor. Sıcak suları kontrol edersek binaları değil ama insanımızı kurtarabiliriz” dedi. Zemine dönük tüm çalışmaları yaptıklarını, tek bir fay hattını bile incelediklerini söyleyen Aydal, uydu verileri üzerine de çalıştıklarını kaydederek, “Depremle mücadeleyi önceleyeceğiz” dedi.