Yıllar sonra buluştular

Darıca Kazım Karabekir İlkokulu'ndan 1982 yılında mezun olan eski sıra arkadaşları, sınıf öğretmenleri Muzaffer Zavotçu ile kırk yıl sonra buluştu.

Darıca Kazım Karabekir (Çiftlikaltı) İlkokulu’nda 1979 yılında öğretmenliğe başlayan sınıf öğretmeni Muzaffer Zavotçu, aradan geçen 43 yıl sonra mezun ettiği öğrencileri ile görüştü. Darıca’da bir mekanda organize edilen buluşma samimi ve duygusal anlara sahne oldu. Emekli öğretmen Muzaffer Zavotçu, eski öğrencileri ile bir araya gelerek hasret giderdi, eski anıları tazeledi.

BİR ARAYA GELDİLER
Meslekte 7 yıllık, 24 yaşında bir öğretmen olarak Darıca’da göreve başladığını belirten Muzaffer Zavotçu, “1982 yılında öğrencilerim mezun oldu. Öğrencilerin birkaçı hariç diğerleriyle hiç görüşemedim. Birkaç ay önce Darıca’daki bir kitap tanıtım gününde birisiyle görüşme fırsatım oldu. İşte bu buluşmanın fitili o zaman ateşlendi. O öğrencimden birkaç kişinin telefonunu daha alınca bir WhatsApp grubu kurdum, sınıfın üçte ikisini bir araya getirdik” dedi.

YOKLAMA YAPILDI
Yaklaşık kırk yıl sonra kırk kişiyle gerçekleşen buluşmaya O dönem görev yapan iki okul müdürü, bir öğretmen ve okulun şimdiki müdürü ve müdür muavini ile belediye başkanı da katıldı. Açılış konuşmasının ardından sınıf yoklaması yapıldı. Hazırlanan slayt gösterileri herkesi kırk yıl öncesine götürdü. Öğrencilerin öğrencilik ve şimdiki halleri aynı anda ekrana geldi. Plaketlerin verildiği, şarkıların söylendiği program yeniden tekrarlanmak üzere sona erdi.