Yıldız; Staj ve çıraklık mağdurları bizim öncelikli meselemizdir!

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili adayı Şanbaz Yıldız, Kocaeli Sosyal Güvenlik, Çıraklık ve Staj Mağdurları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili adayı Şanbaz Yıldız, burada yaptığı açıklamada ''Kocaeli Sosyal Güvenlik, Çıraklık ve Staj Mağdurları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı, değerli arkadaşım Muhammet Alperen Oruç ve yönetimine uzun süredir yol arkadaşlığı yapıyorum. Onların sorunlarını dinleyip, staj ve çıraklık mağdurlarının haklarının verilmesi gerektiğini ifade ediyorum. Ama artık görev bize düştü. 14 Mayıs’tan sonra çözeceğimiz ilk sorun bu olacak. 
Seçim ofisinde ağırladığım Oruç ve yönetimine şöyle dedim: “EYT ile ilgili yasa eksik çıktı. Sizin gibi çocuk yaşlarda meslek edinenler, çocuk yaşlarda iş yapanlar kapsam dışı bırakıldı. Çalıştığınız dönem yok sayıldı. Bu adaletsizliktir. Bu asla kabul edilemez. Bizim öncelikli işimiz, sizin emeğiniz çalan, akıttığınız alın terini yok sayan bu yasadaki eksikliği gidermektir. Staj ve çıraklık mağdurları bizim öncelikli meselemizdir.” dedi.