YAS-DER, öğrenciler için kermes düzenledi

Darıca Yaşlılarla Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (YASDER) ihtiyaç sahibi ailelerin üniversiteye giden çocuklarına burs için kermes düzenledi.

Yeşeren Umutlar adının verildiği kermes protokol ve vatandaşların katılımıyla açıldı. Dernek Başkanı Vural Acartekin kermes hakkında şunları söyledi;’’

Derneğimizin adı her ne kadar Yaşlılarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği de olsa; bizler her zaman, çocuklar ve gençlere yönelik projelerde çok daha büyük bir heyecan duyuyoruz. Gençler ve çocuklar birer fidan, bizler onları ne kadar doğru şekilde sularsak, o kadar güçlü-kuvvetli birer ağaç olacaklar. O nedenle, bundan sonra çocuklar ve gençlere yönelik tüm projelerimize YEŞEREN UMUTLAR  demeye karar verdik. YEŞEREN UMUTLAR’ın ilk etkinliği olan ve geliri ile ihtiyaç sahibi ailelerin üniversiteye giden öğrencilerine BURS vereceğimiz KERMES’imizi yoğun bir katılımla açmış bulunuyoruz.
Darıca Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt Şentürk ve Darıca İlçe Müftümüz  Zeynel Abidin Çınar’ın birlikte kurdeleyi kestiği açılışta ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Hasan Tabak, İlçe Tarım Müdürü  Halil Ekiz, Darıca Bir Umut Engelliler Derneği Başkanı  Melek Arıkan ile yönetimi, Yalı Mah. Muhtarı  Sema Berk, Darıca HEM eğitmenleri ve Değerli Darıca halkı bizlerin heyecanına ortak olmuşlardır. Aramızda olan herkese ve Darıcalıların ilgisine teşekkür ederiz.’’

Bayram öncesi olması nedeniyle vatandaşların büyük ilgi gösterdiği; Zincirlikuyu Mahallesi Hamam Kuyu Cad No: 19 adresinde açılan kermes 16 Haziran Cuma günü akşamına kadar açık olacak.