Yangında zarar gören AVM Esnafı Kaymakamı ziyaret etti

20 Ocak'da çıkan yangın sonrası içerisindeki işyerlerinin büyük hasar gördüğü Darıca Park AVM, Yönetimi ve esnafı Kaymakam Ömer Karaman'ı makamında ziyaret ederek, sıkıntılarını dile getirdi.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 14.0px Helvetica}

Yangın sonrası yapılan incelemelerde AVM’nin üst 2 katının tamamen yandığı diğer katların ise dumandan çıkan is ve söndürme çalışmalarındaki tazyikli su nedeniyle büyük zarar gördüğü tespit edilirken, esnafın da bu nedenle ekonomik sıkıntıya girdiği belirtilmişti.

Yangının yaralarını sarmaya çalışan Darıca Park AVM Yönetimi ve esnaf, maddi sıkıntılarına son vermek için çözüm yolları arıyor. AVM’nin sahibi Abdullah Örs ve yangında dükkanları zarar gören esnaf bugün toplu olarak ziyaret ettiği Kaymakam Ömer Karaman’la istişarelerde bulunarak ekonomik sıkıntılarının giderilmesi için çıkış yolu aradıklarını kaydettiler.

20 Ocak’taki yangının ardından Darıca Park AVM’ye giderek geçmiş olsun dileklerini ileten Kaymakam Ömer Karaman  ise, bugün kendisine yapılan ziyarette, AVM Yönetimi ve esnafının bugün ki sıkıntılarını kısa zaman içerisinde atlatacağına inandığını söyledi. Doğal afet kriterlerini de inceleyeceğini belirten Kaymakam Karaman, devlet ve kamu açısından yasal çerçevede neler yapılabileceği konusunda çalışma başlatacağını ifade ederek, mevzuat kapsamı içerisinde üzerlerine ne düşüyorsa seve seve yardımcı olacaklarını kaydetti.