Vivo marka telefonlar Gebze'de üretilecek!

Çin merkezli üretici Vivo, Türkiye'de ofisini açarken, gelecek hafta ilk modellerini tanıtacağını ve Eylül ayından itibaren de Türkiye'de satışa başlayacağını duyurdu

Oppo ile kardeş şirket konumundaki Vivo’nun da gelişiyle, dünyanın en büyük ilk 6 akıllı telefon markası resmen Türkiye’de faaliyet gösterecek. Vivo’nun Türkiye’deki resmi duyurusu 26 Ağustos’ta düzenlenecek toplantı ile yapılacak. 2020 yılı ilk çeyrek verileri itibarıyla yüzde 9’luk pazar payına sahip olan dünyanın 5. büyük telefon markası Vivo, bu yılın ikinci çeyreğinde yerini Oppo’ya kaptırarak, 6. sıraya gerilemişti.

GEBZE İÇİN ELEMAN ALIMLARI BAŞLADI

Vivo, Gebze’de kuracağı telefon fabrikası için eleman arayışını başlattığı öğrenildi.  Vivo Mobile Tedarik Zinciri Müdürü Mustafa Fatih Bingöl, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, Gebze’de kurulacak fabrika için alanında uzman çalışanlar aradıklarını belirtti. 25-35 yaş arası  Endüstri, Makine, Elektronik, Test ve Bakım Mühendisleri ile teknikerler arayışını daha önce duyuran Bingöl, CE Belgelendirme uzmanı, alanlarında uzman cep telefonu üretim bandı üretim şefleri, üretim bandı üretim planlamacısı, lojistik ve gümrük operasyonlar sorumlusu, depo şefi ve  malzeme sorumlusu arayışını da sosyal medya hesabından duyurdu. 

VİVO A MİLLİ  FUTBOL TAKIMINA SPONSOR OLDU

Dünyanın 5 akıllı telefon üreticisinden biri olan ve Gebze’de üretim tesisi kuracağını açıklayan Çin’li VİVO, aralık ayında  Türkiye Futbol Federasyonu ile A Milli Takım Ana Sponsorluğu" anlaşması imzalandı. Covid-19 sağlık tedbirleri kapsamında online olarak düzenlenen imza töreni ve basın toplantısına TFF Başkanı Nihat Özdemir, vivo Türkiye CEO'su Andrew Liu, TFF Pazarlama ve Sponsorluklardan Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Alkın Kalkavan, A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, A Milli Takım futbolcusu Mert Günok ve Vivo Türkiye Pazarlama Müdürü Selin Dayıoğlu Kıran katıldı.