Vali Yavuz, Kocaeli'deki muhtarlarla buluşmaya devam ediyor

Vali Seddar Yavuz, İzmit'te görev yapan muhtarlarla bir araya geldi

İzmit'in mahallelerinde görev yapan muhtarlar Kocaeli Valiliği Akçakoca Toplantı Salonu'nda Vali Seddar Yavuz ile bir araya geldi. Programda İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, İl Müftüsü Sinan Cihan, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan, İzmit İlçe Müfütüsü Mehmet Reşat Şavlı, İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Mustafa Ersoy ve muhtarlar yer aldı. Videolar ve sunumlar eşliğinde yapılan toplantı konuşmalar eşliğinde devam etti.

4 BİN 966 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI
İl Göç İdaresi Müdür Vekili Mehmet Kavuk konuşmasında, "İlimizde Ukrayna, Afganistan, Irak, Suriye, Rusya gibi ülkelerden sığınma başvurusunda bulumuş olan insanlar kentimizde yaşamaktadır. Kentte 55 bin 996 Suriyeli bulunmakta. Bu sayı son dönemde artmıyor yatay seyirde ilerliyor. 2022 yılında kentimizde 4 bin 966 düzensiz göçmen yakalandı ve sınır dışı edildi. Ülkemiz yasa dışı göçle mücadele kapsamında birçok şekilde önlem almış durumda. Aydınlatma sistemleri, elektronik kuleler, güvenlik duvarları, kamera algılayıcı sistemleri sınırlarımıza yerleştirilmiş durumda ve önlemler artırılıyor. Gönüllü geri dönüşlerin sağlanması için yapılan çalışmalar neticesinde ülkemizde yer alanlar geri dönmüştür. Uyum konusunda çalışmalar var, muhtarlarımız mahallelerde gördüğü uyum sağlamakta zorluk yaşayan insanları bizlere bildirmesi çok önemli." dedi.

DEVLETİN TEMSİLCİLERİSİNİZ
Vali Seddar Yavuz ise katılımcılara seslendiği konuşmasında şunları söyledi: "Muhtarlarımızla bir araya gelip sorunları konuşuyoruz ve çözüm önerilerini masaya yatıryoruz. Bu çağda en büyük sorun sanırım iletişimsizlik olsa gerek, bu sorunu aşmak için elimizden geleni yapıyoruz. Kadına şiddet konusunda çok iyi bir mevzuatımız var. Bir evde şiddet olduğu zaman evden erkek için uzaklaştırılıyor, elektronik kelepçe yakılıyor. Bu kentte bugün 59 elektronik kelepçeli erkek var yani bu kişiler şiddet uyguladığı kişiye yaklaştığında kelepçe sayesinde hızlı bir şekilde müdahale ediliyor. Bugün bu sorun bir iktidar ya da Vali Seddar Yavuz sebebiyle yaşanıyor gibi gösteriliyor ama böyle değil. Keşke istifa etsem de bu sorun ortadan kalksa ama öyle olmadığı ortada. Demek ki bu sıkıntıyla hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Bu kente geldiğimizde ŞÖNİM'i kurduk ve kendilerine eski valilik konağını tahsis ettik. Bu konuda siz muhtarlarımızdan da destek bekliyoruz, sizler mahallelerinizde devletin temsilcilerisiniz.

HEP BİRLİKTE HAREKET EDELİM
Lütfen evde olsalar bile çocuklarınızı merek edin çünkü artık geçiş ülkesi değiliz, hedef ülkeyiz. Ülkemizde uyuşturucu maddelerle mücadele ediliyor ve artık batı menşeyli maddeler de ülkemizde görülmeye başladı ki bu maddelerden biri bonzai. Yaşanan bu durumla mücadeleyi hep birlikte yürütmemiz gerekiyor. Emniyet birimlerimize mücadelemizi veriyoruz. Diyelim ki emniyet güçlerimizme bu işi bitirdik, çözülecek mi? Malasef hayır çünkü bir talep olacak ve birileri de bu talebi karşılamak için çabalayacak, bundan dolayı muhtarlarımızla, ailelerle bu konu üzerine eğilmeliyiz. Az önce arkadaşlarımız da bahsetti, 'UYUMA' uygulamamızla birlikte mahallelerdeki mücadelemize katkı sağlayacağız. Gelin hep birlikte hareket edelim.

BİR KİŞİYİ BİLE İSTEMEM
Son dönemde dünyada mağdurlar kınanmaya başladı. Afganistan'ı kim işgal etti? Önce Sovyetler Birliği sonra da Amerika işgal etti. Bugün Suriye'yi kim işgsl etti? Yine Rusya ve Amerika. Libya'da Kaddafi'yi kim devirdi? Yine aynı güçler. Şimdi burada suçlular belli ama birileri çıkıp devletini suçluyor, ya neden bu işin faillerine birşey denilmiyor. Zamanında İngiliz kuvvetleri bu kentte çuhane fabrikamızı bombalıyor ama bunu kimse bilmiyor. Bu olayın nedeni bilinmiyor, olay bilinmiyor. İstanbul İşgal edilmiş zamanında, kim işgal etti bilinmiyor. Yunanı Polatlı civarını kadar kim gönderdi, İngilizler. Bugün Dedeağacı kim silahlandırıp Yunanistan'ı üzerimize salıyor, Amerika. 100 yıl önce neyse şimdi de aynı. Bugün kentte Suriyeli insanlar var, Vali olarak bana kalsa bir kişiyi bile istemem ama Suriye dediğiniz yer 100 yıl önce bizimdi ve Süleyman Şah, Ertuğrul Gazi'nin babasının memleketi. Göçle ile Türkiye'ye istikrarsızlaştırmak isteyen küresel bir düzen var ama biz dünya üzerindeki büyük milletlerden biriyiz, hatta en büyüğüz. Tarihte hep büyüktük, bugün de büyük olacağız. Biz sömüren değiliz, özlenen ve bekleneniz."