Vali Seddar Yavuz'un eşi Selda Yavuz, İş Kadınlarıyla buluştu

Bugüne kadar görev yaptıkları tüm illerde özellikle toplumun dezavantajlı kesimiyle bir araya gelerek, devletin şefkatli elini hissettirmeye gayret gösteren Kocaeli Valisi Seddar Yavuz'un eşi Selda Yavuz, İlimizin ekonomisine ve istihdamına katkı sağlayan iş kadınlarıyla bir araya gelip, yürüttükleri projeler hakkında bilgi vererek, istişarelerde bulundu.

Valilik Karamürsel Alp Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Seddar Yavuz’un eşi Selda Yavuz’un yanısıra, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, KOÜ Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sıla Akhan ile iş kadınları katıldı.
 
Vali Seddar Yavuz’un eşi Selda Yavuz toplantıda yaptığı konuşmalarında; “Bugün sizlerle bir arada olmak istedik. Hepinize hoş geldiniz diyorum. Daha önce bulunduğumuz illerde sosyal sorumluluk alanında gerçekleştirdiğimiz birçok proje var. İnşallah bu projelerimizi Kocaeli’de de gerçekleştirmek istiyoruz. Daha çok insana ulaşmak adına sizlerle beraber detaylı bir şekilde istişare de bulunarak sizlerin de fikirlerini almak istiyoruz. 
 
Gönülden Gönüle projesi ile bugüne kadar 85 bin aileye ulaştıklarını belirten Selda Yavuz; “2004 yılında Vali Beyin önderliğinde “Gönülden Gönüle” isimli bir proje başlatmıştık. Şuana kadar yaklaşık 85 bin aileye ulaştık. “Gönülden Gönüle” projemizin amacı;  Şehit aileleri, gaziler, engelliler, yaşlılar, yetim ve öksüzler, ekonomik yoksunluk içinde bulunan vatandaşlarımızın gönüllerini almak, devletimizin sıcak ve şefkatli yüzünü yansıtmak, Devletimizin sıcak elini hissettirmek ve insanımızın gönlüne girmektir. Bu ziyaretlerimizde sadece hal hatır sorup, hediyeler verip çıkmıyoruz. Ailenin ne eksiği varsa onları tespit edip, hayatlarını daha güzel hale getirmek için evlerinde yapılacak tadilattan tutun da, her neye ihtiyaçları varsa bunları karşılıyoruz. Böylece toplumun refah seviyesi arttırılmış, devlet ve halk arasındaki bağ güçlenmiş, sorunların yerinde incelenmesi ile kalıcı çözümler üretilmiş, maddi ve manevi sıkıntılar giderilmiş, çocukların ve ailelerin toplumla olan bağını güçlendirmiş, her zaman devletin varlığının ve desteğinin var olduğunun bilinmesini ve toplumsal değerlerin varlığını hissettirmiş oluyoruz. Kocaeli’de bu proje kapsamında 200 aileye ulaştık. Pandemiden dolayı ulaştığımız aile sayısı şuan için sınırlı. İnşallah yaşanan bu süreç hafifledikten sonra ziyaretlerimizi daha da hızlandıracağız. Özellikle şehit ve gazi yakınlarımız ile sevgi evlerindeki çocuklarımızı ziyaret bizlerin önceliğidir. Huzurevleri ve çocuk evleri ziyaretimizle onların kendilerini yalnız hissetmemelerini sağlamış olacağız.”
 
Özel Nedenlerin Engelleriyle Mücadele (ÖNEM) projesi hakkında da bilgi veren Selda Yavuz;” 2009 yılından beri başarıyla uyguladığımız bir diğer proje ise ÖNEM projesidir. Daha çok sevgi ve şefkat yoksunu, anne baba ayrılmış, sosyo-ekonomik dezavantajlı gruplar, farklı sosyolojik gruplar olmak üzere aslında okul rehberlik servislerinin yaptığı çalışmalar sonucunda tespit edilmiş çocuklara yönelik yürütülen bir faaliyettir. Bu tür sıkıntısı ve sorunu olan çocuklara birer tane hami belirleyerek, çocuklarımıza doğru rol model oluşturmayı hedefliyoruz.”

Sevgi evlerindeki çocuklarımıza yönelik farkındalık oluşturacak etkinlik hazırlıkları yaptıklarına değinen Selda Yavuz; “Sevgi evlerindeki çocuklarımıza yönelik farkındalık çalışmalarında daha önce görev yaptığımız illerde her gruptan arkadaşlarımız vardı ve güzel çalışmalar ortaya koyduk. İş kadınlarımız, üniversitedeki akademisyenlerimiz birçok konuda bizlere destek oldular. İnşallah burada sizlerin de desteği ve işbirliği ile bu çalışmalarımızı gerçekleştirmek istiyoruz. Özellikle sevgi evlerindeki çocuklarımız için hiçbir beklentimiz yok. Sevgi evlerinde sadece şefkate ihtiyacımız var. Allah Devletimize zeval vermesin oradaki çocuklarımızın ihtiyacı olan her şey en küçük ayrıntısına kadar düşünülüyor ve hemen yerine getiriliyor. Sadece bir anne ve abla ruhuyla onların gözlerine bakarak seni seviyorum cümlesi kurulması onlar için yeterli olacaktır. Onlarla vakit geçirmek bizler için büyük bir mutluluk olacak ve huzur verecektir.” diyen Bayan Yavuz’un, toplantıya katılan herkese teşekkür etmesinin ardından Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, bir sunum gerçekleştirdi.
 
Vali Seddar Yavuz’un eşi Selda Yavuz, bir araya geldiği iş kadınlarının yürütülen projelere sağlayabilecekleri katkıları ve görüşlerini dinleyip, istişarelerde bulunduktan sonra, katılımcılar ile birlikte Vali Seddar Yavuz’u makamında ziyaret ederek, gerçekleştirecekleri çalışmalar hakkında bilgi sunumunda bulundular.