Türkkan: Darıca Bayramoğlu Halk plajı, halk sağlığını tehdit ediyor

Darıca Bayramoğlu Halk Plajını Meclis gündemine taşıyan İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, su kanallarından plaja ulaşan atık suların halk sağlığını tehdit ettiğini ifade etti 

Yaz sezonunun başlamasıyla vatandaşların Kocaeli’de serinleme imkanı bulduğu birkaç noktadan birisi olan Bayramoğlu Halk Plajının içler acısı durumu karşısında belediyeye seslerini duyuramayan vatandaşların sesini İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Meclis gündemine taşıdı.

LAĞIM SULARI KANALDAN PLAJA İNİYOR
Bayramoğlu’ndan halk plajına inen kanallardan akan atık suları Meclis gündemine taşıyan Türkkan, konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye taşıyarak, yaz sezonunun başlamasına rağmen neden herhangi bir önlem alınmadığı sordu.

 Türkkan’ın önergesindeki sorular ise şu şekilde;

 1)    Darıca Bayramoğlu Halk Plajının temizlik işlemleri ne sıklıkla yapılmaktadır? Yaz sezonunun başlamasıyla ilgili plajda temizlik işlemlerinin aksamasının gerekçesi nedir? İlgili belediyenin bu yönde herhangi bir hazırlığı bulunmakta mıdır?

2)    Kocaeli’nin Batı Yakasının ve komşu bölgelerde halkın denize girme alanı olan halk plajında denize akan kanallara kirli suyun karışmasının önlenmesi için herhangi bir tespit ve çalışma gerçekleştirilmiş midir?

3)    Halk plajına akan kanalların çıkış yönünün plaj dışarısına verilmesi mümkün müdür? Mümkünse bugüne dek neden herhangi bir altyapı çalışması yapılmamıştır?

4)    Plajın kirliliğiyle ilgili olarak vatandaşların şikayetleri neden dikkate alınmamaktadır? Sahilin temizliğiyle ilgili olarak ayrı bir birim oluşturulması düşünülmekte midir?