Türkiye Caferiler Vakfı'nın Aşura Matemi Darıca'da yapıldı

Türkiye caferiler Vakfı tarafından bugün Darıca Kapalı Spor Salonu'nda geleneksel Aşura matemi düzenlendi.

Türkiye Caferiler Vakfı tarafından Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin ve yanındaki 72 kişinin Kerbela'da şehit edilmesinin yıldönümü nedeniyle düzenlenen Aşura matemine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker,  Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, MHP Kocaeli Milletvekili adayı Arif Gülen,  CHP Kocaeli Milletvekili adayı Yakup Törk, TÜRCAV Genel Başkanı Yahya Kemal Utar, Türkiye Caferiler Vakfı Genel Sekreteri Hasan Apaydın  ve diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

'ASLA BÖLÜNMEYECEĞİZ'

Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte açılış konuşmasını TÜRCAV Genel Başkanı Yahya Kemal Utar  yaptı. Kerbela'da yaşanların bir insanlık suçu ve bir soykırım olduğunu belirten Utar, bugün İslam coğrafyasında yaşanların İslam düşmanlarının fitne ve fesadıolduğunu söyledi. Utar, şöyle devam etti:

İslam coğrafyasında yaşananlar, bu ayrımcılılar sebebi bizi birbirimize düşüren ve bu bulanık sudan faydalanmak için çalışan İslam düşmanlarının fitne ve fesadıdır. Bizler yaşadığımız coğrafyada mezhebi, ırkı ne olursa olsun aynı çatı altıda birleşecek ve aynı ortak değerlerimize sahip çıkacağız. Hiçbir güçün bizi bölmesine müsaade etmeyeceğiz.

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak da Kerbela'da yaşananların tüm İslam aleminin ortak yası olduğunu söyledi. 

Törene katılan kadınların siyah giydikleri, başlarına üzerinde 'Ya Hüseyin ya Saniye' yazılı kırmızı, siyah ve yeşil kurdela bağladıkları görüldü. Törende vatandaşlar, Kızılay'a kan bağışında da bulundu. Etkinlik Türkiye Caferiler Vakfı gençlik kollarının sunduğu tiyatro gösterisi ile son buldu.