"Tügva'dan bir yer aldıklarında iki yer vermeyen namerttir"

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın İzmit Belediyesi tarafından alınmak istenen öğrenci yurdu ile ilgili yaptığı konuşmada, 'Bir yer alırlarsa iki yer vermeyen namerttir' dedi

Büyükşehir Beledisi tarafından restorasyonu yapılarak Ensar Vakfı’na tahsis edilen Tarihi Pembe Köşk’ün açılışı Bilal Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleşti. Açılış törenine AK Parti döneminde İzmit Belediyesi tarafından TÜGVA’ya 25 yıllığına tahsis edilen Öğrenci yurdu gündeme geldi. Bir süredir CHP’li İzmit Belediyesinin geri almak istediği yurt tartışmalarına Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da dahil oldu. Konu ile ilgili yorum yapmayan Büyükakın, Bilal Erdoğan’ın katıldığı etkinlikte topa girdi. Büyükakın TÜGVA yurdu tartışmaları ile ilgili, “Bir yer alırlarsa iki yer vermeyen namerttir” ifadelerini kullandı.

“ALGI KAMPANYASINA TESLİM OLMAYACAĞIZ”
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise dikkat çeken bir konuşma yaptı. Meclis kararı ile tahsisi gerçekleştirdiklerini ifade eden Büyükakın, “O dönemde de kamuoyunda bazı tartışmalar yapıldı. Başta İstanbul olmak üzere hizmete tahsis edilmiş çalışmalar ile ilgili kirli bir kampanya yürütülmekte. Milli manevi çalışma yapan bütün camia kirletilmeye çalışıyorlar. Bu bizim bir duruşumuzdur. Biz ne Ensar Vakfının ne de diğer hizmete adanmış vakıfların Allah rızası dışında başka bir gaye taşımadıklarını biliyoruz. Bir kez daha söylüyorum. Biz bu algı kampanyasına asla teslim olmayacağız, geri adım atmayacağız” dedi.
HABER - SERHAT GÜNEŞ/ KOCAELİ GAZETESİ