Ticari taksi ile çarpışan motosiklet sürücüsü öldü, kaza güvenlik kamerasında

Çayırova'da 23 Ağustos gecesi meydana gelen kazada ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Kazada savrulan motosiklet sürücüsü Mustafa Bacakcı kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, yaralanan otomobil sürücüsü ise tedavisinin ardından çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Kaza anı, bölgedeki bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Kaza 23 Ağustos gecesi saat 21.00 sıralarında Kocaeli’nin Çayırova ilçesi Şekerpınar Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi ile Esen Kaya Sokak kesişimindeki kavşakta meydana geldi. Mustafa Bacakcı idaresindeki 41 ASF 033 plakalı motosiklet, Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi’nden Esen Kaya sokağa dönüş yaptığı sırada karşı yönden gelen Savaş B. İdaresindeki 41 T 3322 plakalı ticari taksi ile çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle motosiklet ve sürücüsü yola savrulurken, kontrolden çıkan ticari taksi de takla attı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine bölgeye polis ve acil sağlık ekipleri geldi. Yaralanan sürücüler ambulanslarla yakındaki hastanelere kaldırıldı. 

MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ HAYATINI KAYBETTİ

Özel bir hastaneye kaldırılan motosiklet sürücüsü Mustafa Bacakcı, doktorların tüm çabalarına rağmen hayatını kaybetti. Gebze Fatih Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ticari taksi sürücüsü Savaş B. İse tedavisinin tamamlanmasının ardından polis tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Savaş B., çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Hayatını kaybeden Mustafa Bacakcı, 24 Ağustos günü Şekerpınar Mahallesi’ndeki Deva Ulu Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Çayırova’da toprağa verildi.

KAZA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Öte yandan, yaşanan kaza bölgedeki bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, motosikletin Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi’nde kırmızı ışıkta geçerek yolun karşısındaki sokağa dönmesi ve bu sırada yeşil ışıkta geçen ticari taksiyle çarpıştığı anlar yer alıyor.