THK Darıca'dan Başkan Bıyık'a ziyaret

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Türk Hava Kurumu Darıca Şube Başkanı Emre Polat'ı makamında ağırladı. Ziyarette kurum çalışmaları hakkında bilgi veren Türk Hava Kurumu Darıca Şube Başkanı Emre Polat, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık'a acil durum çantası da hediye etti.

Hediyesinden ötürü Polat'a teşekkür eden Başkan Bıyık, kurum çalışmalarından duyduğu memnuniyeti de belirterek “Türk Hava Kurumu Darıca Şube Başkanı Emre Polat'a teşekkür ediyorum.” dedi.

“DARICALILARI ACİL DURUMLARA HAZIRLAMALIYIZ”

Ziyarette vatandaşların acil durum çantası oluşturması noktasında bilgilendirilmesi için destek isteyen Başkan Bıyık, “Deprem bölgesinde yaşıyor olmamız nedeniyle hem belediye hem de kurumların işbirliği ile vatandaşları uyararak acil durumlarda kullanılacak bir acil durum çantası oluşturmaları noktasında uyarmalıyız. Afet ve acil durum çantası sadece evlerde değil, iş yerlerinde ve araçlarda da bulundurulması gerek. Bu yüzden hem esnaflarımızı hem de vatandaşlarımızı tek tek uyarmamız ve acil durumlara hazırlamalıyız.

“ACİL DURUMLARA HAZIRLIKLI OLMA KONUSUNDA İYİ DEĞİLİZ”

Yaşanan İzmir depremi bir kez daha gösterdi ki ülke olarak bilinçlenme ve acil durumlara hazırlıklı olma konusunda iyi değiliz. Bu yüzden biz hem kurum olarak hem de işbirliği noktasında gerek belediye gerekse diğer kurumlarımızla bilinçlendirme noktasında vatandaşlarımızı sık sık uyarmalı ve tedbire davet etmeliyiz. Aslında her aile ortak bir afet ve acil durum çantası hazırlayabileceği gibi, her bir birey için ayrı çantalar da hazırlayabilir. Özellikle çocuklu ailelerde, çocukların çanta hazırlama süreçlerine dahil edilmesi, küçük yaşta afet bilinci kazandırılmasına katkı sağlayacaktır. Acil durum çantalarına sadece kişisel değil yaşlı, engelli bireyler ile evcil hayvanların özel ihtiyaçlarının da çantaya eklenmesi gerektiğini, bozulma ihtimali olan malzemeler için çantanın 6 ayda bir gözden geçirilmesi de büyük önem arz ettiğini vatandaşlarımıza vurgulamalı, acil durum çantasının önemini anlatmalıyız. Biz THK Darıca Kurumu olarak her türlü desteğe hazırız. Vatandaşlarımızın bilinçlenmesi için elimizden geleni yapacağız" dedi.