Teksas'ı Kocaeli'ye taşıdılar

Kocaeli'nin Kartepe ilçesi'nde bir girişimci, şehre içerisinde hapishane, bar, nezarethane, at arabaları ve nalbantın da bulunduğu kovboy kasabası kurdu. Derbent, Körfez Mahallesi, Ömer Yalçın Caddesi üzerinde geçtiğimiz haftalarda kurulan kovboy kasabasının ziyaretçileri, birden ortaya çıkan kovboyların, suçluları kovalamacasıyla karşılaşıyor. 

Silahların patladığı, suçluların şerif tarafından yakalandığı ve cenaze lavazımatçısının ölülerin boylarını ölçerek tabut hazırlaması gibi animasyon gösterileriyle karşılaşan ziyaretçiler, şaşkınlıklarını bir süre sonra atmalarının ardından, animatörleri alkış yağmuruna tutuyor.
Kartepe’de ağaçlık bir alanda kurulan kasabayı ziyaret edenler, kahvaltı imkanı da bulurken, o döneme ait kıyafet, silah ve çeşitli objeleri kullanarak hatıra fotoğrafı da çektirebiliyor.
Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti üyelerine de tanıtılan kovboy kasabasının işletmecisi Taylan Tanyel, insanların şehir yaşamının yarattığı monotonluktan bir süreliğine de olsa kurtulmak ve değişik bir atmosferde gün boyu eğelenerek vakit geçirmeleri için böyle bir konsept yarattıklarını belirterek çok olumlu dönüşler aldıklarını kaydetti. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan ise, Kocaeli’ye böyle bir tesis kazandırdığı için kendisine teşekkür ederek, cemiyet üyelerine sağladığı kolaylık nedeniyle işletme sahibi Taylan Tanyel’e Teşekkür Plaketi taktim etti.