Sürücü Kursları yakıt fiyatlarından dertli

Son zamanlarda artan yakıt fiyatları nedeniyle zor bir süreçten geçtiklerini söyleyen Kocaeli Sürücü Kursları Derneği'nin Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Özel, motorin fiyatlarına sürekli gelen zamların ehliyet alacak kursiyerlere yansımasının artık kaçınılmaz olduğunu söyledi

Motorinin litre fiyatının 22  TL’yi geçmesiyle birlikte direksiyon eğitim maliyetlerinin çok yükseldiğini belirtenKocaeli Sürücü Kursları Derneği’nin Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Özel,, ‘’29 Kasım 2021 tarihinde fiyatlarımız belli oldu. Fiyatlarımızı 2 Bin 730 TL yapmıştık .O gün motorin fiyatı 9,81 TL olarak pompaya yansıyordu. Bugün ise neredeyse 23 TL’ye yaklaştı. Kısacası 2 katlık bir artışı da geçti. Kurslarımıza yazılan kursiyerler araç kullanmayı bilmiyorlar ve haliyle yakıt sarfiyatınız da normal araç kullanan bir kişinin sarfiyatının çok çok üstünde. Artık bu yakıt fiyatları üzerinden gelir elde etme şansımız kalmıyor. Mayıs itibariyle sektör olarak, B sınıfı sürücü belgesi için kurs eğitim ücretini 4 bin TL yapmayı planlıyoruz‘’ dedi.

16 DERS VERİYORUZ

Sürücü kursuna yazılan bir kursiyere 16 direksiyon dersi verildiğini belirten Mesut Özel, "Sınavların ciddi yapılması nedeniyle derslerin önemi çok arttı. Kursiyerlere 1 ders 50 dakika olmak kaydıyla 16 direksiyon dersi veriyoruz ve sınavlara hazırlıyoruz. Ama bir çok kursiyer sürücü kurslarına yazılırken kaç ders alacağını bilmiyor.Vatandaşlarımız kayıt olurken kaç direksiyon dersi alacağını ve bir direksiyon dersinin kaç dakika olduğunu mutlaka sormalı, aksi halde mağdur oluyorlar."

KALANLAR EN AZ 2 DERS ALMAK ZORUNDA

Direksiyon sınavından başarısız olan adayların en az 2 ders almak zorunda olduğunu belirten Mesut Özel, "Bu hem zaman kaybı hem de maddi kayıp olarak onları çok zorluyor. Bu yüzden vatandaşlarımız eğitimleri ciddiye almalı" dedi.