Suriyeliler'e 'Şok evler' tutup, batı illerine naklediyorlar

Suriye'den yasadışı yollarla Türkiye'ye sokulan düzensiz göçmenleri "şok evlerde" barındırarak Kocaeli ve Batı illerine sevk eden şebekeye yönelik, Kocaeli merkezli 5 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 12 şüpheli tutuklanırken, 33 düzensiz göçmen sınır dışı edilmek üzere teslim edildi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla mücadeleye kapsamında yabancı şahısları Suriye ülkesinden illegal olarak ülkemize sokarak sınır illerinde şok ev olarak tabir edilen yerlerden barınmalarını sağladıkları, temin ettikleri araçlar ile öncü-artçı olarak ilimiz ve batı illerine naklettikleri ve bu eylemleri örgütlü  hareket ederek gerçekleştirdikleri değerlendirilen şahıslara yönelik, operasyon düzenlendi
Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı ile Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı koordinesinde  Kocaeli merkezli Ankara, Mersin, Hatay, Gaziantep ve Kilis İl Emniyet Müdürlükleriyle Özel Harekat destekli 12.10.2024 günü  eş zamanlı operasyonlarda, 2'si tahdit kayıtlı olmak üzere toplam 33 düzensiz göçmen yakalanarak sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. Gözaltına alınan 13 şüpheliden 12'si tutuklandı. Düzensiz göçmenlerin naklinde kullanılan 5 araca tedbir kararı uygulanırken, 1 araç ise 6458 sayılı kanun kapsamında alıkonuldu.Şüphelilere ait araç ve adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyale el konulurken, sahte 3 bin dolar ve 7 bin 400 TL'lik para ele geçirildi.