Sokağa çıkmanın sevincini yaşadılar

Darıca'da sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günde 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlar uzun süredir ilk kez sokağa çıktı. Yaşlı vatandaşlar boş sokaklarda güneşin tadını çıkardı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 21 Mart'tan bu yana evlerinden çıkmaları yasak olan 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlar bugün ilk kez sokağa çıktı. Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı Kocaeli'de de 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlar sokaklara çıkarak hava aldı. Kısıtlama nedeniyle sokakların yaşlı vatandaşlara kaldığı Darıca ilçesinde, bazı yaşlıların evlerinin önünde oturmayı tercih ettiği görülürken, bazıları ise yürüyüş yaptı. Yaşlı vatandaşların sosyal mesafe kuralına uydukları görüldü.
73 yaşındaki Mehmet Çetinkaya, "Mart'ın 11'inden bu yana evdeyiz. İlk defa bugün çıktım. Çok güzel bir duygu. Allah bu afeti ülkemizden, memleketimizden kaldırsın. Hürriyet güzel bir şey. Şimdi anneler günü, mezarlığa annelerimizi ziyaret etmeye gidiyoruz" dedi.
76 yaşındaki Beşir Aydın, "Bugün dışarı çıktık, kendimizi iyi hissediyoruz. Ama ben böyle istemiyordum. Bugün değil, diğer gün 4 saat olsaydı ben gidip bir marketten alışveriş yapardım. Benim kimsem yok. Bu pazar günü bana hiç yaramadı. Ancak mezarlığa gidip annemi göreceğim. Bugün anneler günü, annemin kabrini ziyaret edeceğim. Bir tek bu işe yaradı. Olay bu kadar" şeklinde konuştu.
74 yaşındaki Murtaza Tutar, "Mart'tan bu yana evdeyiz. İlk defa çıkıyorum dışarı, o da sağlığımız için. Dolaşmaya çıktık. 2 saat gezeceğiz. Hamd olsun iyiyiz çok şükür. Allah'a şükür bir yaramazlık yok" dedi.
68 yaşındaki Beysefa Kara, "Kendimi iyi hissediyorum. Fakat Mart'ın 4'ünden bu yana kendimi içeri tıktım. O günden bugüne ilk defa dışarı çıkıyorum. Çünkü sağlığımızı korumak zorundayız. Yaşamak zorundayız. Milletimiz için, Türkiyemiz için faydalı olmalıyız. Gençlerimizi korumalıyız. Allah gençlerimizi saklasın" ifadelerini kullandı.


65 ve üstü yaşlılar 50 gün sonra çıktıkları sokakta arkadaşlarıyla gezdiler


Uzun süredir görmedikleri arkadaşlarıyla sohbet ettiler