"Sirmen, CHP'yi bitirdi"

Karaosmanoğlu, İl Divan Toplantısı'nda Sirmen'i sert dille eleştirdi:

 AK Parti İl Teşkilatı’nın dün Antikkapı Restaurant’ta yaptığı İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, CHP’nin İzmit Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen’i yolsuzluklarla suçlayarak, “ Sirmen, ilimizde de CHP’yi bitirmiştir” dedi. AK Parti İl Teşkilatı’nın 66. İl Danışma Meclisi toplantısı dün Antikkapı Restauran’ta yapıldı. İl Başkanı Mahmut Civelek’in başkanlığındaki  toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ilçe belediye başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları ve teşkilat yöneticileri katıldı.
Sirmen’e suçlama Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, CHP İzmit Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen’e yüklendi. Sirmen’i de sert bir dille eleştiren Karaosmanoğlu, ”Sirmen ilimizde resmen CHP’yi bitirdi, ayaklar altına aldı. CHP şimdi Büyükşehir’i konuşamaz duruma geldi.  Sirmen ağabeylik yapıp kenarda otursa, partisine çok daha büyük katkı sunardı’’ dedi.
İsu genel müdürü cezaevinde CHP döneminde  İSU Genel Müdürü olan kişi ve bazı personelin halen cezaevinde olduğunu anımsatan Karaosmanoğlu, şunları kaydetti: “ CHP bile bile yanlış yapıyor. Sirmen’in Genel Müdürü cezaevinde, ben olsam kahrolurdum. Suç cezaevinde yatanlarda değil, onları suça itendedir. Yuvacık Barajı konusunda da ilimizi 120 yıl borç batağı içine sokmuştur. Yüzde 50’si biten barajı yapmakla övünüyor. Kocaeli’ne verdiği trilyonlarca zararı görmüyor. Kentimiz borç batağına sürükledi.” 
Yanlış yapanlar barınamaz   Karaosmanoğlu, yerel seçimlere kalan 4 ayın iyi değerlendirilmesi gerektiğine de işaret ederek, şöyle devam etti: ‘’ Zaman hızla akıp gidiyor. Bizim davamız şan, şöhret, makam ve koltuk davası değil, hak arama davasıdır. Bu milletin hakkını ve hukukunu en güzel şekilde kollamak ve sahip çıkmaktır. AK Parti kadroları temiz ve pırıl pırıl insanlarımızda oluşmaktadır. Bünyemizde kirli işler yapan olmaz ve yapmaya kalkanlar da asla barınamaz. Bizim başımız dik ve alnımız açıktır. Biz ne yapıyorsak, ortak yapıyoruz. Kocaeli’deki çalışmalarımızda bizim ortak eserimizdir.” 
Dimdik ayaktayız  İl Başkanı Mahmut Civelek de, konuşmasında, dünyada oluşan yeni dengelere vurgu yaptı. Civelek,  ‘’Türkiye olarak bu dengelerin içinde yer almak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Kartlar yeniden karılıyor ve dağıtılıyor. Aramıza nifak tohumları ekmek isteyenler başarılı olamayacaklardır. Bu milletin huzurunu bozmak isteyenlere dimdik ayakta olduğumuzu gösterdik” dedi.
Adaylarımız pırıl pırıl Yerel seçimler yaklaşırken aday bolluğu yaşadıklarını da anlatan Civelek,” Kocaeli’nin her ilçesinde pırıl pırıl adaylarımız var. Hepsi de birbirinde güzel. Önemli olan adayımız belli olduktan sonra şimdi yapılan çalışmaları aksatmadan sürdürmektir. Bizim adaylarımızın çokluğu, partimizin zenginliğini göstermektedir” diye konuştu.
Terör prangamız oldu Kocaeli Milletvekili Sibel Gönül, ise şunları söyledi: ” Terör, ülkemize adeta bir pranga oldu. Terör nedeniyle kalkınmamız durma noktasındaydı. Şimdi terörü ortadan kaldırmak ve ülkemizde huzuru yeniden kazanmak için ciddi adımlar atıyoruz. Önümüzdeki yerel seçimlerde, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ve genel seçimlerde hepimizi çok daha zorlu günler bakliyor. Biz halkımızdfan aldığımız güçlü önümüzdeki üç seçimden de başarılı çıkacağımıza inanıyoruz.”  Haber: Ali Aydemirer Fotoğraflar: Ercan Bekçi