SGK Tesisleri daha da güzel olacak

Geçtiğimiz sene Darıca Belediyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 20 yıldır atıl vaziyette duran Darıca Bayramoğlu sahilindeki SGK tesislerini kente kazandırmıştı.

 

Önceki gün tesisleri tekrar gezen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, önümüzdeki yazın bu tesislerin yeni yüzüyle vatandaşların hizmetinde olacağını belirttiler.

İçerisinde yüzme havuzu da bulunan tesis Büyükşehir ekiplerinin yoğun çalışmasıyla kamuoyundan ve özellikle bayanlardan gelen talep üzerine bu bölge kadınlar plajı olarak hizmete girmişti.. 1972 yılında hizmete açılan ancak ilerleyen yıllarda atıl kalan tesisin SGK’dan devir alınmasıyla, çürümeye terk edilen bir kamu yatırımı daha Kocaelili vatandaşların ihtiyacına karşılık vermesi için yenilenerek hizmete açılmıştı.

Başkan Karabacak, geçtiğimiz sene SGK’dan devir alınan tesis için yaptığı açıklamada, “Atıl duran bu tesis geçen sene hayat buldu. Yoğun girişimlerimiz sonrasında bu dinlenme tesisini ayağa kaldırarak, özellikle kadınlarımızdan gelen talep nedeniyle sadece bayanların kullandığı plaj, yüzme havuzu ve tesisi hizmetin en güzeline layık kadınlarımıza tahsis ettik. Bu yaz farklı bir konsept ve çalışmalarla bu tesisleri daha da güzelleştireceğiz” dedi.