Serap Çakır'dan açıklama geldi

Gelecek Partisi Kocaeli İl Başkanlığı görevinden ayrılarak milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunan Serap Çakır, CHP Kocaeli'nin beşinci sıra milletvekili adayı oldu. Çakır açıklanan listenin ilk 3 sırasında kadın adayın olmasını gerektiğini söylerken en fazla milletvekili çıkarmak için çalışacaklarının altını çizdi.

CHP Milletvekili Aday Listesi’nde beşinci sıradan yer alan Serap Çakır, şunları söyledi: “Sıralama içerisindeki yerimizi 4 ya da 5 olarak düşünüyorduk ki bu benim gönlümden de geçendi. Bana bu şansı tanıyan Genel Başkanım Ahmet Davutoğlu’na ve Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na, CHP Kocaeli Örgütü’ne ve yol arkadaşlarıma minnettarım. Elimizden geleni yapacak ve 4 değil 5, 5 değil 6, 6 değil 7 diyerek en fazla vekili çıkarmak için çalışacağız. Süreç içerisindeki çalışmaları sanırım CHP ile birlikte hareket edeceğiz ama henüz bir karar yok.

MECLİSTE YER ALACAĞIMA İNANIYORUM
Açıklanan listenin ilk kadın adayı benim ama şunu da söylemem gerekiyor, keşke ilk 3 içerisinde bir kadın aday olsaydı. İlk 3 içerisinde kadın olması benim de tercihim olurdu çünkü hem kadın haklarını savunup hem de bunları geri planda tutamazdım. Konuyla ilgili bana da tepkiler geldi ama yapacak bir şey de yok. Muhafazakar seçmenimizin CHP’ye oy verme konusunda çekineceğini düşünmüyorum, bu konu üzerine bir tepki görmedim. Ayrıca seçmenimiz isimlere bakarak oylarını kullanacaktır. Ben mecliste yer alacağıma inanıyorum, çalışacağım.”