SEDAŞ'a bir tepki de muhtarlardan

Darıca Merkezdeki şubelerini kapatmalarının ardından, gelen tepkiler üzerine ilçede yeniden hizmet vermeye başlayacaklarını belirten SEDAŞ Yetkilileri, Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık'ın önerdiği Zabıta Hizmet Binası'nın yerini beğenmeyerek, 30 -40 yıl önce kurdukları ve ulaşımın olmadığı şantiyede hizmet vermeye başladı. Gazetemizin dün, konuyu gündeme getirmesinin ardından, mahalle muhtarları ve Darıcalılar Derneği Başkanı, kurumun şube diye açtıkları şantiye kapısında açıklama yaptılar


SEDAŞ'ın şehir merkezindeki şubesini kapatmasının ardından konuyu gündemine taşıyan gazetemize geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, SEDAŞ yetkilileri ile temas halinde olduklarını ve yeniden bir şube açılması yönünde görüş alışverişinde bulunduklarını kaydetmişti. 

Edinilen bilgilere göre, Başkan Bıyık'ın, İstasyon Caddesi üzerindeki mevcut Zabıta Müdürlüğü Hizmet Binası'nın SEDAŞ'a tahsis edilmesi yönünde kurum yetkilillerine teklifte bulunduğu ancak kabül edilmediği öğrenildi. 

Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık'ın teklifini geri çeviren SEDAŞ Yetkilileri, yeni şubelerini toplu taşıma araçlarının güzargahında dahi olmayan Osmangazi Mahallesi, Sanayi Caddesi, Safran Sokak üzerindeki 30-40 yıllık şantiye içerisinde açtı.

Gazetemizin dün konuyu gündeme getirmesinin ardından, aynı zamanda Darıca Muhtarlar Derneği Başkanı olan Bağlarbaşı Mahalle Muhtarı Aytun Er, Kazım Karabekir Mahalle Muhtarı Sıddık Topal, Pirireis Mahalle Muhtarı Fuat Yaşar, Fevzi Çakmak Mahalle Muhtarı Nevzat Aytekin, Yeni Mahalle Muhtarı Cemal Özdemir, Yalı Mahalle muhtarı Sema Berk ve Darıcalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Aydın Özdinçer SEDAŞ'ın şantiyesi önünde bir açıklama yaparak bu durumun kabül edilemez olduğunu dile getirdiler.

Muhtarlar adına konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Aytun Er, '' Böyle bir anlayışın hangi mantığa, hangi akla hizmet ettiğini anlayamıyoruz. Darıcalılar, sıkıntının giderilmesi yönünde sürekli olarak bizden yardım talebinde bulunuyor, Kurumun Darıca şubesinin kuş uçmaz, kervan geçmez bir mahelde hizmet vermesi mümkün değil, Vatandaş hem burayı bilmiyor, hem de vasıta olmadığı için gelemiyor, bu nedenle de tepkilerini bize bildiriyor. Çözüm bulunması için yetkililerin bir an önce harekete geçmesini bekliyoruz'' dedi