Sapanca'dan Yuvacık Barajı'na takviye başladı

Kocaeli Kongre Merkezi'nde gerçekleşen İSU Genel Müdürlüğü 2022 Yılı İkinci Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Tahir Büyükakın Sapanca Gölü'nden Yuvacık Barajı'na su takviyesi için pompaların çalıştırıldığını ifade etti

İSU Genel Müdürlüğü 2022 Yılı İkinci Olağan Genel Kurulu bugün Uluslararası Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı  Tahir Büyükakın başkanlığında gerçekleştirilen kurulda 14 gündem maddesi görüşüldü. 

TEPEKÖY GÖLETİ PROBLEMİ NASIL ÇÖZÜLECEK?
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan İSU Genel Kurulu’nda CHP Meclis Üyesi Orhan Tanış, “Tepeköy Göleti zemininde su tutmama problemi oldu. DSİ bu alanın ikinci ihalesini yaptı. Köylüler de oranın ürünlerini yetiştirmek için bir an önce su tutmasını bekliyor. İSU’nun bilmediğimiz bir çalışması varsa bize iletmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“DSİ BİZE VERMEK İSTEMİYOR”
İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, “Baştan beri DSİ tarafından yürütülüyor ve 2 kere denediler suyu tutamadılar. Şu an 3’üncü çalışmayı yapıyorlar biz de izliyoruz” şeklinde cevap verirken Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Konuyla ilgili bilgi alın bize de haber verin. Bu konuyu takip edelim. Müdahale etmemiz için devrini istememiz lazım bu konuyla ilgili de akıllıca düşünmemiz lazım bakmamız lazım. DSİ bize göletleri vermek istemiyor durum böyle olunca da biz yatırım yapamıyoruz” ifadelerini kullandı.

YUVACIK’TA DURUM NEDİR?
CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir söz alarak “Yuvacık Barajı ile ilgili bir açıklamanız olmuştu. Sapanca’dan gerekirse su alırız demiştiniz. Baraj doluluk oranı şu an ne durumda?” dedi. İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, “Şuan barajda yüzde 21 oranında su var. Tedbir amaçlı Sapanca’dan iki pompayı çalıştırdık. Damak tadını değiştirmeme adını şebekeye verdiğimiz suyun yüzde 30’unu Sapanca’dan yüzde 70’ini ise barajdan alıyoruz” dedi.

SAPANCA’DA RİSK YOK
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise “Geçtiğimiz hafta pompaları çalıştırma kararı aldık. Yağmur erken gelirse pompalar boşuna çalışmış olacak ama başladık. Bu maliyet hesabı yapacağımız yağmur yağarsa diyebileceğimiz bir şey değil. Şu an da Sapanca’nın durumu gayet iyi durumdadır. Biz oraya risk oluşturmuyoruz, dikkat ediyoruz.” dedi.