Şahin" Dünyada en çok yalan haber Türkiye'de paylaşılıyor"

14. Kocaeli Kitap Fuarında konuşan Gazeteci Zafer Şahin, 'Sosyal Medya'da görülen her habere inanmamalı, haberi araştırmalı, iyi bir medya okuryazarı olmalıyız' dedi.

Gazeteci Zafer Şahin, 14. Kocaeli Kitap Fuarında katılımcılara sosyal medyanın gücünü, aynı zamanda tehlikeli taraflarını anlattı. Sosyal medyanın günümüzde önemli bir iletişim aracı olduğuna dikkat çeken Şahin; “Dünyada en çok yalan haber Türkiye’de paylaşılıyor. Sosyal Medya’da görülen her habere inanmamalı, haberi araştırmalı, iyi bir medya okuryazarı olmalıyız” dedi.
 
YENİ MEDYA / FIRSATLAR, DEZAVANTAJLAR

14. Kocaeli Kitap Fuarı birbirinden önemli isimleri okuyucuları ile buluşturuyor. Bu kapsamda Gazeteci Zafer Şahin, 14. Kocaeli Kitap Fuarında Yeni Medya / Fırsatlar, Dezavantajlar konulu söyleşisini gerçekleştirdi. Sosyal Medya üzerinden yapılan yanıltma haberlere dikkat çeken Şahin, hedefin gençler olduğuna dikkat çekti.
 
HEDEF GENÇLER

Ülkemizin sosyal medya kullanımında ilk sıralarda yer aldığını belirten Şahin; “Yapılan her güzel şey sosyal medyada itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor. Bu itibarsızlaştırma sosyal medya kullanılarak yapılıyor. Hedef kitlede belli.  Özellikle burada hedef gençler. Bizim üzerimize önemli bir görev düşüyor. Sosyal medyada görülen her habere inanmamalıyız. Haberin kaynağı, haberin amacı araştırmalı. Körü körüne habere inanırsak bilmeden yapılan itibarsızlaştırmaya destek vermiş oluruz” ifadesini kullandı.
 
“YALAN HABER HIZLI YAYILIYOR”

Dünyada en çok yalan haberin Türkiye’de paylaşıldığını dile getiren Şahin; “Sosyal medyada yalan haberlerin çok hızlı bir şekilde yayılabiliyor. Atalarımızın güzel bir sözü var Gerçek ortaya çıkana kadar yalan dünyayı dolaşır. İyi bir okuryazar özellikle sosyal medya iyi bir okuryazar olmalıyız” dedi.