Pekzorlu, otizmli çocuklar için Yalova'ya yürüyecek

Çölyak ve PKU hastaları için yaptığı yürüyüşlerle tanınan Darıcalı Hakan Pekzorlu, 'Otizmin Farkındayım Ya Siz?' sloganıyla Yalova'ya kadar yürümek üzere İzmit'ten yola çıktı.

Çölyak ve PKU hastaları için yaptığı yürüyüşlerle adından söz ettiren Darıcalı doğa ve macera tutkunu Hakan Pekzorlu Dünya Otizm Farkındalık Ayı nedeniyle ‘Otizmin Farkındayım Ya Siz?’ sloganıyla İzmit’ten Yalova’ya kadar yürümek için yola çıktı. KOÇ-DER binasının önünden yürüyüşe başlayan Hakan Perkzorlu’yu uğurlamak için KOÇ-DER Başkanı İlkin Kılıçaslan, ÇÖLYAK ve Fenilketonüri Derneği Başkanı Nesrin Atar, Kocaeli Kanserle Mücadele Derneği Başkanı Gülay Sökül, KOÇDER gönüllüleri ve özel çocuklar hazır bulundu.


“ETKİNLİKLERİMİZ SÜRECEK”

KOÇ-DER Başkanı İlkin Kılıçaslan, “Bugün bizim için çok özel bir yürüyüşe çıkacak olan Hakan Pekzorlu beyefendinin etkinliği için buradayız. ‘Ben Otizmin Farkındayım Ya Siz?’ yeleğiyle yola çıkacak. Karşısına çıkanlara şapkamızı balonlarımızı ve broşürlerimizi dağıtacak. Böyle bir fedakarlığı bizlere gösterdiği için kendisine çok teşekkür ediyorum. Dualarımız onunla. Sağ salim Yalova’ya varır inşallah. Nisan ayı kapsamında benzer etkinliklerimiz devam edecek. Bizleri yalnız bırakmayan KOÇ-DER gönüllülerine de ayrıca teşekkür ederim” dedi.


“BAMBAŞKA BİR DUYGU”

Yürüyüş öncesi açıklama yapan Hakan Pekzorlu ise “Bu bambaşka bir duygu. 60 kilometrelik bir yürüyüşüm olacak. Bana önderlik eden gönüldaşlarıma, destek olan aileme teşekkür ederim. Bu duygunun verdiği maneviyatın maddi anlamda karşılığı yok. 9 Mayıs’ta ise Ankara’dan bisikletle yola çıkacağım.  Glutensiz Türkiye sloganıyla yolda olacağım ve 2 bin kilometre gideceğim” ifadelerini kullandı