Özel Darıca Boğaziçi Teknoloji Koleji, yeni eğitim öğretim yılı öncesi öğrencilerini bekliyor

Sırasöğütler Mahallesi Şehit Murat Kaya Caddesi No:30 adresinde bulunan Özel Darıca Boğaziçi Teknoloji Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yeni eğitim öğretim yılı öncesi öğrencilerini bekliyor. Yüzde yüz devlet destekli olan okul, yeni eğitim kadrosuyla eğitim-öğretim yılına çok güçlü bir şekilde girecek.

Özel Darıca Boğaziçi Teknoloji Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ayfer Kara ve Müdür Yardımcısı Hasan Hayri Alver, bugün bölgede bulunan gazetelerin temsilcileriyle bir araya geldi. 

YÜZDE YÜZ DEVLET DESTEKLİ
Özel Darıca Boğaziçi Teknoloji Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ayfer Kara yaptığı açıklamada ''6 yıldır okulumuz öğrencilerimize ve velilerimize hizmet veriyor. Buradaki eğitim ücretini devlet veriyor. Yüzde 100 devlet destekli okulumuzdan mezun olan öğrencilerin iş bulma imkanı çok kolay. Yüksekokul ve mühendislik fakültelerine girme imkanları yine çok kolay. Geçen sene 200 öğrencimiz mezun oldu. 46 öğrencimiz üniversiteleri kazandı. Teknolojik açıdan çok önemli bir kurumuz.  Sanayinin kalbinde yaşıyoruz. Kayıtlarda YKS ve diploma puanına bakmıyoruz. Sınavsız öğrenci alıyoruz ancak kontenjanlı yerlerimiz var. Bu yıl ki kapasitemiz 600-650 öğrenci olacak. 35-40 kişilik eğitim kadromuz olacak. Sabah 9'dan akşam 5'e kadar eğitimlerimiz sürecek. Sınıflarımız 32 derslik ve 23-30 arası kapasiteyle olacak. Yabancı dil olarak İngilizce ve Almanca öğretilecek. Bir çok kurum ve kuruluşla protokellerimiz mevcut'' dedi.

OKUL HAKKINDA
Özel Darıca Boğaziçi Teknoloji Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanan öğrencilerine verdiği destekle dikkat çekiyor. Kurum, öğrencilerinin başarı katsayılarını artırmak adına çeşitli çalışmalar yürütüyor. Öğretmen kadrosu alanında yetkin ve tecrübeli eğitimcilerin bulunduğu Özel Darıca Boğaziçi Teknoloji Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerin aldığı eğitimin kalitesinin yükseltiyor. Kurumun rehberlik servisi de öğrencilerin aldığı faydayı artıracak çalışmalar gerçekleştiriyor. Rehberlik servisi, öğrencilerle düzenli olarak görüşmekte ve akademik ilerlemelerini kayıt altına alıyor. Özel Darıca Boğaziçi Teknoloji Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, böylece öğrencilerin eksik oldukları konuları belirleyip, nokta atışı telafi çalışmaları yaparak öğrencilere destek oluyor.  Böylece öğrencilerin üniversiteye giriş sınavlarındaki başarılarının en üst seviyeye çıkması sağlanıyor. Özel Darıca Boğaziçi Teknoloji Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerin yazılımla tanışması adına da robotik ve kodlama aktiviteleri düzenliyor. Bu aktiviteler aynı zamanda öğrencilerin problem çözme yeteneklerini geliştirerek zihinsel gelişimlerini destekliyor.