Ormana sıçramadan söndürüldü

Gebze'de bir çiftlik evini bahçesinde çıkan yangın yürekleri ağızlara getirdi. Olay yerine gelen Gebze Kaymakamı, yangınla ilgili bilg alırken, alevlerin kontrol altına alınmasında en büyük etkenin gönüllü itfaiyeciler olduğunu söyledi.

Yangın, gece saatlerinde Gebze Cumaköy Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerindeki bir çiftlik evinin bahçesinde çıktı 
Çiftliğin bahçesindeki anızları temizlemek için yakmaya çalışan ev sahibi, alevleri kontrol altına alamayınca yangın bitişikteki ağaçlara sıçradı.
Ormanlık alana sıçrama tehlikesi olan alevlerin yükselmesi üzerine olay yerine gelen civar köylerdeki gönüllü itfaiye ekipleri ilk müdahaleyi yaparak, yangının büyümesini önledi.
AFAD, Gebze Belediyesi Arama Kurtarma Ekipleri, Orman İşletme Ekipleri, Jandarma, sağlık Ekipleri olay yerine gelirken itfaiye, yangını södürerek çevredekilerin derin bir nefes almasını sağladı.
Yangının çıktığı alana gelerek bilgi alan Gebze Kayamakamı, Mehmet Ali Özyiğit, her hangi bir can ve mal kaybı olmadığını söyleyerek, alevlerle mücadelede gönüllü itfaiye ekiplerinin büyük bir etken olduğunu ve olay yerine ilk onların geldiğini söyleyerek ilk müdahalenin de gönüllüler tarafından yapıldığını ifade etti.
Kaymakam Özyiğit, daha sonra yangının çıktığı çiftlikte inceleme yaparak bilgi aldı.
Yangınla ilgili soruşturma açıldı