Nusret Acur: Hiçbir sandıktan bir oyun dahi çalınmasına müsaade etmeyeceğiz

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur, siyasi gündem ve seçimle ilgili yaptığı açıklamada, 'Tüm seçim sandıklarında varız. Hiçbir sandıktan bir oyun dahi çalınmasına müsaade etmeyeceğiz' dedi.

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur, tüm ülkenin beklediği yarınki Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci Dönem Milletvekilliği seçimleri öncesi il başkanlığı binasında basın mensupları ile bir araya geldi. Acur’a açıklamasında İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Buğra Yiğit Kılıç eşlik etti.

GÜNEŞLİ GÜNLERE UYANACAĞIZ
İYİ Parti İl Başkanı Nusret Acur basın açıklamasında şunları söyledi: “Bizler savaşa gitmiyoruz, seçime gidiyoruz. Milleti korkutmaya çalışanlar amaçlarına ulaşamayacak, sandıkla gelen sandıkla gidecek. İYİ Parti bu ülke için canını feda etmekten korkmayan, gururlu ve namuslu insanların oluşturduğu bir parti. Kim PKK ve diğer terör örgütleri ile pazarlık ediyorsa Allah onları kahretsin. Her kim bu ülkeyi bölmek istiyorsa Allah onları kahretsin. Tüm siyasi parti temsilcileri de bu maddelerle hem fikirdir diye düşünüyorum. İYİ Parti’yi hiç kimse terör örgütleriyle bir araya getiremez. HDP ve diğer terör örgütleri ile görüşme konusunda bagajı boş olan parti İYİ Parti’dir. 14 Mayıs akşamı yeni bir süreç başlayacak ve güneşli günlere uyanacağız.

2 HAFTA ÖNCE OYUMUZ 15,50 BANDINDA
Biz parti olarak bir anket yaptırmadık ama milletvekili adaylarımızdan biri profesyonel bir şirkete çalışma yaptırdı. Kocaeli’de 2 hafta önce İYİ Parti’nin oyu yüzde 15,5 bandındaydı. Sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Halkımızın yarısı kime oy vereceğini söylüyor fakat yarısı da kime vereceğini söylemiyor. İlk defa sahada böyle bir tablo görüyorum. Kamu kurumları ve belediyelerde çalışan arkadaşlardan kimliğini koyup oy pusulası ile fotoğraf istediklerini görüyoruz. Bu sebeple seçimde çok geçersiz oy çıkacağını düşünüyorum.

İNCE KEŞKE BİZİM YANIMIZDA OLSAYDI
Keşke Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde Muharrem İnce de bizim yanımızda olsaydı. Muharrem İnce’ye oy verecek seçmenin bugünden sonra AK Parti’ye oy vereceğini sanmıyorum. Ortada kalan oyların yine Millet İttifakı’nda birleşeceğini düşünüyorum. Ülkemizin geldiği duruma bakın. Her gün birilerinin kaseti çıkıyor, montajlı görüntüler ortaya atılıyor. Bu yaşananlarla ilgili tek bir Cumhuriyet Savcısı çıkıp soruşturma başlatmıyor.

İTTİFAKIMIZ SAHADA OLACAK
Biz jandarma, polis değiliz. Kolluk kuvvetleri seçim gecesi için gerekli tedbirleri almalı. Türkiye’nin en yoğun katılımlı seçimi olacağını düşünüyorum. Sandık güvenliği konusunda hiçbir eksiğimiz yok. Hiçbir sandıktan bir oyun çalınmasına müsaade etmeyeceğiz. İYİ Parti’nin olmayacağı hiçbir okul olmayacak. İttifakımızın bütün bileşenleri tüm kadrosuyla sahada olacak. Umuyorum ki herhangi bir kargaşa, kaos ortamı yaratılmayacak. İnşallah hiç kimse bir olaya tenezzül etmez, bu seçimin ikinci tura kalacağını düşünmüyorum.”