Murat Kaya, öğrencisiyle gurur duyuyor

Gebze bölgesinin yakından tanıdığı eğitimci yazar Murat Kaya, eski öğrencilerinden olan ve dünyanın en iyi illustratorlerinden biri olarak kabül edilen Esra Gülmen ile bir araya geldi.

Yetiştirdiği ve 1997 yılında ilkokuldan mezun ettiği öğrencilerinden Esra Gülmen’in  illustrator alanında gösterdiği ulusal ve uluslararası başarılarından dolayı  gurur duyup mutlu olduğunu söyleyen gazetemiz yazarı ve eğitimci Murat Kaya, öğrencisinin her fırsatta kendisiyle görüşüp hasret giderdiklerini ifade etti.
Murat Kaya, eski öğrencilerinden Esra Gülmen’in 1997 yılındaki mezuniyet yıllığına kabiliyetinden dolayı "Dilerim resim konusunda yeteneğini devam ettirirsin" şeklinde not düştüğünü de hatırlatırken  sanat yönetmeni, tasarımcısı olarak dünyanın sayılı en iyi illustratorleri arasında  yer alan öğrencisi ile her zaman onur ve gurur duyduğunu sözlerine ekledi.
Esra Gülmen’in Ogilvy Frankfurt’da Sanat Yönetmeni ve tasarımcılık ,Berlin'de ise Heimat'ın tasarım bölümü yöneticiliğini yaptığını ifade eden Murat Kaya,.Tipografiyi illüstrasyon gibi kullanan Gülmen’in, çizimlerinde felsefe yapan , ırkçılık ve insan hakları konularını gayet ciddi içeriklerle ince ve zeki bir mizah anlayışıyla irdeleyen bir sanatçı olarak tanındığını söyledi

GÜLMEN; MURAT ÖĞRETMEN, İYİKİ BENİM ÖĞRETMENİM OLMUŞ

Eski öğretmeni Murat Kaya ile biraraya gelen Esra Gülmen ise " Murat öğretmenim , o zamanın koşullarında devlet okulunda 59 öğrencilden oluşan bir sınıfta her birimizin kendi yeteneklerini görerek bizleri çok yönlü olarak yetiştirdi.
Geziler, sosyal etkinlikler, tiyatro, sinema, folklor, kitap...Kıbrıs seyahatlarında  kardeş okul projesi.. Şiir yazarak şiir kitabı üretmek, tiyatro sahnelemek, Türkülerle koro icrası yapmak, resim sergileri açmak.. Hangisini söylesem ki ? İyi ki Murat öğretmen, benim öğretmenim olmuş.. "diyerek mutluluğunu paylaştı.

KAYA; ESRA, SADECE BENİM DEĞİL, ÜLKEMİZİN DE GURU KAYNAĞI OLDU

Öğrencisiyle hasret gideren Murat Kaya’da "Her öğrencimle gurur duyuyorum.
Esra ,  Dünya çapında kendi alanında yarattığı saygınlıkla sadece benim değil, ülkemizin de gurur kaynağı olmuştur. Bu bir Öğretmen için en büyük armağandır. Kutluyorum.
Başarılarının artarak devamına inanıyorum."dedi.
Murat Kaya daha sonra, Darıca Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde 05 Mart 2022 tarihinde yapılacak olan Gebzeli yazarların bir araya geleceği imza gününde okurlarına dağıtacağı şiir kitaplarını imzalayarak Esra Gülmen'e hediye etti