Mucize doğum yapan anne hayatını kaybetti

Gebze'de 2021 yılında 31 haftalık hamileyken yakalandığı covid hastalığı nedeniyle Türkiye'de ilk kez yapay kalp akciğer cihazına bağlanarak sezaryenle doğum yaptırılan Nida Pelit (29) , aradan geçen 2 yılın ardından akciğerindeki rahatsızlığın nüksetmesi üzerine geçtiğimiz hafta kaldırıldığı hastanede tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

2021 yılının ekim ayında 31 haftalık hamileyken covide yakalanan ve Gebze'de özel bir hastaneye kaldırılan Nida Pelit, o tarihte durumunun ağırlaşması üzerine doktorlar tarafından İstanbul Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapay kalp akciğer cihazı ECMO ekibiyle irtibata geçildi. Yarım saat içinde Gebze'ye giden Koşuyolu ECMO ekipleri, dakikalarla yarışan anne ve bebeğini kurtarabilmek için hastayı hemen cihaza bağlayarak Kartal'daki hastaneye nakletti.
Mihra bebek, akciğer gelişimini tamamlaması için 10 gün daha anne karnında yaşatıldı ve Türk doktorlar bir mucizeyi başararak, Türkiye'de ilk kez bir Kovid hastasına ECMO cihazı altında başarılı bir sezaryen operasyonu gerçekleştirdi. Mucize bebek Mihra, prematüre doğduğu için birkaç gün yeni doğan yoğun bakım servisinde izlendikten sonra normal servise alındı.
Mart 2022 tarihinde  taburcu edilerek evine gönderilen Nida Pelit’in tedavisine belirli aralıklarla devam edilirken, geçtiğimiz hafta durumunun ağırlaşması üzerine geçtiğimiz hafta yeniden Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Nida Pelit tüm çabalara rağmen dün gece yaşamını yitirirken, cenazesi bugün Gebze Yeşiltepe Camii'ndeki Öğle Namazı’nın ardından Cumaköy’de toprağa verildi.
Cenazeye Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Nida Pelit'in eşi Anıl Pelit, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Nida Pelit'in cenazesi Cumaköy Mezarlığında toprağa verildi.
Nida Pelit’in yeni doğan bebeğinin yanısıra 1 çocuğu daha bulunuyordu