MHP'li Kurt; Bektaş, Çok talihsiz açıklamalar yaptı!

MHP İl Başkanı Yunus Emre Kurt, geçtiğimiz gün görevinden alınan MHP Darıca İlçe Başkanı Yücel Bektaş hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Görevden alınmasının ardından MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'ya yönelik iddialarda bulunan Bektaş hakkında Kurt, 'Çok talihsiz açıklamalar. Sayın Saffet Sancaklı bu ilin bir milletvekili. Hukuki zemini olmayan açıklamalar bunlar. Sayın Sancaklı'nın bu konuda tavrı net. Bu konuda kendisinin bir suçu ve günahı olmadığını biliyoruz' dedi.

MHP İl Başkanı Yunus Emre Kurt gündeme dair yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Siyaset hem Kocaeli’de hem de Türkiye’de büyük bir hareketlilik ve sıcaklıkla devam ediyor. Ülke genelinde sayın genel başkanımız geçtiğimiz hafta Sivas’ta, bu hafta da Bursa’da yaptığı mitingler çok önemliydi. Liderimiz 18 Ağustos tarihinde Kayseri ardından da 25 Eylül’de de Erzurum’da mitingler yapacak. Bu mitingler ardından inşallah önümüzdeki aylarda genel başkanımızı ilimizde ağırlayacağız, bugün için ne zaman olacağına dair tarih vermek zor ama genel merkeze bir miting talebinde bulunduk. Mitinglerde Milliyetçi Hareket Partisi’nin anketlerle ölçülemeyecek başarılara sahip olduğunu gördük.

TEBRİKLERİN NEDENİ TEŞKİLATIMIZ
Kocaeli’de iki hafta önce yaptığımız ilçe istişare toplantılarını başarılı bir şekilde tamamladık. Bu işleri büyük bir coşkuyla nihayete erdirdik. İstişare toplantılarımız sonrası partimize üye katılım programları devam ediyor, ilçelerimiz ciddi bir şekilde hedeflerine doğru koşuyor. Teşkilatlarımız saha programları kapsamında esnaf ziyaretlerinde bulunuyor. 13 aylık süreçte tüm arkadaşlarımız çok mücadele ettiler ve genel başkanımızın, genel merkezimizin övgüsüne mashar olmamızı sağladılar. En son geçtiğimiz başta olmak üzere birçok kez genel merkezden tebrikler aldık. Son yapılan istişare toplantıları sebebiyle genel başkanımızda memnuniyeti iletti. Tebriklerin nedeni teşkilatımız, bundan dolayı da teşkilatımla gurur duyuyor ve kendilerine teşekkür ediyorum.

GÜCÜMÜZÜ GÖSTERDİK
Bursa mitingine gittik ama orada alan çok farklı, santral bayırı gibi bir miting alanı vardı. Yani ortamın müsait olmaması nedeniyle mitinge katıldığımız teşkilatımızla bir fotoğraf paylaşamadık ama tün komşu illerimiz o gün mitingdeydi. Kocaeli olarak katılabileceğimiz en büyük katılımla Bursa mitinginde yerimizi aldık, hatta biz biraz erken gittik. Teşkilatlarımızla birlikte tarihi bir mitinge şahit olduk. Bu mitinglerle birlikte üçüncü istişare toplantılarımızı yapma kararı aldık ama seçim sattı mahalline girmemiz nedeniyle bu saatten sonra esnaf ziyaretlerimize, sivil toplum kuruluşu ziyaretlerimize, vatandaşlarımızla bir araya geleceğimiz programlar yapmamız gerekiyor. Seçime 9 ay gibi bir süre kaldı, istişare programlarıyla gücümüzü gösterdik.

İL BAŞKANI OLMADAN YAPILMASI UYGUN DEĞİLDİR
Milletvekilimiz Saffet Sancaklı hakkında TODEX ile ilgili yapılan açıklamalar, konuşmalar çok talihsizdir. Sayın Saffet Sancaklı bu ilin milletvekilidir ve hakkında yapılan konuşmalar hukukta karşılığı olamayan bir konu. Hukuki bir zemini olmayan bir açıklama yapmak ancak talihsizlik olabilir. Vekilimiz Saffet Sancaklı ile ilgili genel merkezimizin tavrı da çok net, bu konuda Saffet Sancaklı’nın yanındayız. Vekilimiz Saffet Sancaklı geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısı yapacaktı iptal edildi çünkü açıklamaların yapılacağı yer il başkanlığıdır, il başkanının yanıdır ve il başkanı olmadan bir basın açıklaması yapılması uygun değildir. Açıklama yapacaktı fakat sonra nezaket göstererek açıklamayı yapmaktan vazgeçti.

BUNDAN SONRA DÜŞÜNSÜNLER BAKALIM
Milliyetçi Hareket Partisi 53 yıllık kutlu bir davanın ismi. Dolayısıyla parti teşkilatlarında yaşanan karışıkları, problemleri kimin teşkilatçı kimin gerçek dava adamı olup olmadığı görmek için fırsat olarak görmeliyiz. Bu fırsatı değerlendiriyoruz, geçtiğimiz günlerde verdiğimiz fotoğrafla birlikte problemleri planlayanların, kumpasları kuranların, sosyal medya paylaşımları yapanların ‘Teşkilatta karışıklık var’ diyenlerin hevesini kursağında kaldı. Bundan sonra düşünsünler bakalım, bu zamana kadar söyledikleri sözlerin altından nasıl kalkacaklar? Çekilen o fotoğrafa kimse kimseyi zorla sokamaz, demek ki bir problem olmadığını ifade ettik. 53 yıllım emeğin bir sonucu olarak biz bugün birleşimi devam ettiriyoruz.

KAYITSIZ, ŞARTSIZ YERİNE GETİRİRİZ
Milletvekilliğine aday olmayı düşünüyor musunuz? Milliyetçi Hareket Partisi’nde bu işler düşünceyle olmaz. Ben aday olmam, Ülkü Ocakları İl Başkanlığı yaptım bir talebim olmadı, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı yaptım ve onda da bir talebim olmadı. Görevlere talep eden taraf olarak getirilmedim, bugün genel başkanımız ‘Sana kapıda ihtiyacımız var’ desin geçer kapıda dururum. Geçen sene, 13 ay önce dedi ki ‘Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı olarak içeride oturman gerekiyor’ dedi ve içeride oturduk. Yarın başka bir konum söyler biz de kayıtsız, şartsız yerine getiririz. Milletvekilliği görevini kişinin istemesinden çok teşkilatın istemesi önemli.

1 BELEDİYE ALABİLECEK POTANSİYELİ VAR
Darıca İlçe Başkanımız kendince bir açıklama yapmış ve istifa etti. Yeni ilçe başkanımız için iki hafta içerisinde çalışmalara başlarız. Çayırova ilçe başkanını belirledik, yeni haftada açıklayacağız. Görevde bulunan tüm ilçe başkanlarımızdan memnunum, hepsi çok başarılı ve çalışıyorlar. Başkanlarımızla daha büyük başarılara da ulaşacağız. 2023 seçimlerini atlatmadan belediye yönetimlerine talip olmak, 2024 seçimlerini konuşmak doğru değil ama Milliyetçi Hareket Partisi’nin Kocaeli’de 1 belediye alabilecek potansiyeli var. Önceliğimiz 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanımızı yeniden seçtirmek, bunu yapmadan meclis çoğunluğunu elde etmeden 2024 seçimleri farklı bir noktaya gider.

BÜYÜKAKIN BU KENT İÇİN BİR ŞANS
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın bu kent için bir şans, çok büyük bir mücadele içerisinde ve çok büyük projelere imza atıyor. Cumhur İttifakı bileşenlerinden Milliyetçi Hareket Partisi İl Teşkilatları olarak Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’dan gerek çalışmaları dolayı gerekse de Cumhur İttifakı’na bakış açısı sebebiyle memnunuz. Başkanın beraberinde getirdiği yönetim anlayışı Türkiye’ye örnek olabilecek bir anlayış. Başkanımızın her zaman yanındayız, kendisine görevinde başarılar diliyoruz. AK Parti İl Başkanımız Mehmet Ellibeş beyefendi de Cumhur İttifakı hassasiyetiyle çalışmalarına devam ediyor. Bu çalışmalarımız 2023 seçimlerinde meyvesini verecektir.”