Meydanda Namaz kıldılar

Dün gece yaşanan darbe girişiminin ardından anayasa düzenini bozmaya çalışanlara ülke genelinde olduğu gibi Darıca'da da tepki oldukça sert oldu. Geceden sabaha kadar demokrasi nöbeti tutan halk namaz kıldıktan sonra dağıldı

 Demokrasiden yana net olarak tavrını ortaya koyan vatandaş,  meydanlarda sokaklarda toplanarak birlik ve beraberlik çağrısı yaptılar.

Televizyonlarda yayınlanmaya başlar başlamaz darbe girişimine tepki gösteren Darıcalı binlerce vatandaş, yapılan anonslara kulak vererek Cumhuriyet Meydanı’nda toplandılar.
Ellerine Türk Bayrağı’nı alan yediden yetmişe herkes  Cumhuriyet Meydanı’na inerek darbe girişiminde bulunan bir grup askere lanet okuyarak slogan attı. Sabaha kadar meydanı terk etmeyen yaklaşık 3 Bin Darıcalı, sabah Ezanıyla birlikte hep birlikte namaz kıldılar. Birlik ve beraberlik adına duaların okunduğu namazda Kaymakam Ömer Karaman, Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan ile Ak Parti İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık en saflarda yer tuttu. Namazı ardından grup daha sonra meydanı boşalttı.