Kullandığı otobüs ile başka bir aracın arasında sıkıştı

Gebze TEM Otoyolu'nda İspanyol turistleri taşıyan tur otobüsünün  arıza yapması sonucu tamir için aracın arkasına geçen sürücü, çekicinin çarpması sonrasında hayatını kaybetti.

Kaza, sabah saatlerinde  TEM Otoyolu OSB Mevkii Ankara istikametinde meydana geldi.
İçerisinde İspanyol uyruklu turistle dolu olan 06 AT 5045 plakalı tur otobüsü arıza yapınca sürücü Sadık Çalışkan, aracını yolun sağına geçerek park etti.. Bunun üzerine aracından inerek otobüsün arkasına geçen Çalışkan, motor kapağını açarak arızanın kaynağını araştırmaya başladı. Bu sırada emniyet şeridinde seyir halinde olan Nezih Ö. yönetimindeki 41 DB 004 plakalı çekici, arıza yapan otobüsü fark etmeyerek çarptı.  Çarpışmanın etkisiyle otobüsün sürücüsü Sadık Çalışkan iki araç arasında sıkışarak feci şekilde can verirken, çekicinin sürücüsü de yaralandı. 
Kazayı görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine adrese itfaiye, sağlık, ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede adrese ulaşan sağlık ekipleri,  yaralı sürücüye ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Ardından ambulansa yaralı olarak alınan çekici aracının sürücüsü Nezih Ö., tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldı. Tur otobüsü şoförü Sadık Çalışkan’ın cansız bedeni ise sıkıştığı iki araç arasından çıkarılarak cenaze aracıyla otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı. 
Kaza sonrasında yoldaki araç trafiği  kontrollü bir şekilde sağlandı. 
Bir süre yol kenarında bekleyen turist kafilesi ise kaza yerine gelen başka bir otobüse bindirilerek gidecekleri yöne doğru hareket ettiler.
Polis kazayla ilgili inceleme başlatıldı.