KOÜ Rektörü Cantürk, GTO'nun konuğuydu

Gebze Ticaret Odası Ekim Ayı Meclis Toplantısı, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk'ün katılımıyla gerçekleşti. 

Aylık faaliyetler ve yapılan çalışmalara değinilen toplantıda Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş yaptığı konuşmasında şu görüşlere yer verdi; Ülkemizin de, sanayileşmesini hızla tamamlayarak ve üretim teknolojisinde ivedilikle değişiklik yaparak emek- yoğun üretim tarzından, bilgi-yoğun üretim şekli olan ileri teknolojiye geçmesi için hızlı adımlar atması gerekmektedir. Elbette bu işler için başta bilgi olmak üzere finansmana da ihtiyaç vardır. İnsan gücümüzü de dikkate alarak ülkemizin inovasyon eko sistemine kalıcı toplumsal fayda sağlamak, Ülkemizin Ar-Ge  ve inovasyon kapasitesini arttırmak, firmalarımızın ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağına erişmek, sanayimizde katma değeri yüksek ürünler üretmek, girişimcilik ruhunu bir plan program dahilinde yürütmek, üniversite- sanayi işbirliği sayesinde mümkün olacaktır.
Gebze Ticaret Odası olarak biz de ülkemizin önemli iki üniversitesi olan Kocaeli Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi’nin yer aldığı ve her açıdan ülkemizin iktisadi hayatının merkezinde bulunan bir bölgede, 25 bini aşkın üyelerimizin ticaretlerinin, üretimlerinin gelişimine katkı sunacağını düşündüğümüz girişim ve iş birliği faaliyetlerine çalışma arkadaşlarımızla birlikte yetkilerimiz dahilinde destek verme gayretindeyiz. Bu konunun en etkili ve yetkili makamında bulunan çok kıymetli hocamız Sn. Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün katılımı ile gerçekleşen bu meclis toplantımızın hedefimizin gerçekleşmesi için büyük bir katkı sunacaktır.

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş’ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Kocaeli Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ise  üniversite ve sanayi işbirliği ile ilgili bir sunum yaparak meclis ve meslek komite üyelerini bilgilendirdi. Toplantı günün anısına hediye takdimi ile son buldu.